Honing appel cake

Honing appel cake

Laatst had ik een potje met honing dat bijna over de datum was. Dan gaat er bij mij een knop om. Iets zomaar over de datum laten gaan en weggooien vind ik gewoon zonde. Bovendien zijn er genoeg mensen die het niet zo rijk hebben als wij hier in Nederland, dus mijn geweten sprak mij aan.

Dus honing en appel

Maar honing wat doe je ermee? In je thee of op je boterham, zo puur vind ik honing stiekem niet zo lekker. (Het potje honing was een krijgertje, ssst  niet zeggen). Maar honing is wel erg gezond, dus wat kan ik er dan wèl mee maken. Cake daar hou ik wel van, dus ik op internet op zoek naar honing cake. En zowaar het bestaat. Ipv 200 gram suiker was de helft vervangen door honing. Maar ik had een groot potje honing, dus ik heb het geheel vervangen door honing. Ik weet dat je kan checken of cake gaar is met een breinaald, dus dan weet ik genoeg toch? Dit was voor het eerst dat ik afweek van het recept, want eigenlijk ben ik niet zo’n bak-type. We hadden nog appels liggen die niet geschikt waren om gewoon op te eten. Dus honing appel baksel of cake is het geworden. De appel was wel wat zacht en niet zo stevig, zoals eigenlijk moest, maar smaken deed het zeker.

Ontspannen

Ik heb mezelf helemaal gevonden in mijn nieuwe hobby. En ik weet zeker dat veel meer mensen dit kunnen. Je denkt al snel: “Dat kan ik niet, ik volg gewoon het recept.”, maar zodra je daarvan af gaat wijken word je pas echt creatief. Dan kan je dus helemaal zelf maken wat je wilt. Ik richt me dan vooral op alles wat ik in huis heb en op moet. Ik gebruik dan de handige site ingrediënten.nl, waarbij je de ingrediënten die je in huis heb invult en vervolgens komt er een recept uit rollen, erg gemakkelijk. En natuurlijk moet je wel meel, suiker, melk, eieren en dat soort basis spullen in huis hebben. Dan kan je altijd op een dood moment of juist op een stress moment een heerlijk baksel maken. Want het is heel ontspannend allemaal en het hoeft echt niet lang te duren. En daarna heb je iets heerlijks voor bij de koffie.  Deze hobby is echt een aanrader!

Slecht voor de lijn

Ik hoor je denken, dat is niet goed voor mijn lijn. Wat ik doe, ik geniet van de ene helft mijn baksel én ik deel de andere helft uit. Aan mijn buren, mijn familie en aan vrienden. Het is maar net wie ik tegenkom en je krijgt er altijd een glimlach voor terug! Win (ontspannen) – win (smakelijk) – win (blije buren) – situatie.

Wacht dus niet langer en laat me weten wat jullie ervan maken. Eet smakelijk!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*