Met Oreo gaan bakken

Met Oreo gaan bakken

OreoWie wil dat nu niet? Iets lekkers bakken met die heerlijke Oreo koekjes. Ik heb er voor gekozen om heerlijke cheesecake en brownie te gaan maken. Jammie!

Cheesecake

DSCN9494Als eerste de cheesecake. Het is een standaard cheesecake recept wat je kan gebruiken voor deze heerlijke cheesecake. Het enige verschil is dat de bodem gemaakt is van Oreo koekjes en op het einde zijn er oreo koekjes overheen gestrooid. Om de bodem te maken is het handig de Oreo koekjes heel erg klein te maken, hoe kleiner, hoe beter. Een keukenmachine kan hierbij handig zijn. Dit voeg je samen met de gesmolten boter en voilà een mix voor een echte Oreo bodem. De laatste oreo koekjes kan je in grote stukken breken en strooi je over de cheesecake heen voordat deze de oven in gaat. Dit geeft een leuk effect en is nog lekker ook!

Brownie

Oreo brownieWe kunnen het niet simpeler maken. Voor de Oreo brwonie kan je een standaard kant en klaar pakket uit de supermarkt kopen en de Oreo koekjes in de mix erbij doen en in de oven. Zelf heb ik een pakket gekocht met een laag witte chocolade om eroverheen te doen. Daardoor kon ik de oreo koekjes erop leggen om het leuk te versieren.

Let op de Brownie is wel iets machtiger dan normaal omdat er oreo koekjes in zitten. Daardoor is het wel een super lekkere brownie! Ik heb het gebruikt om te trakteren op het werk. dat was smullen!

Ga jij ook iets maken met oreo koekjes? Heb jij een ander recept uitgeprobeerd met de oreo koekjes? laat het me weten 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*