Kerstmarkt in Dordrecht

Kerstmarkt in Dordrecht

Het is weer tijd om de kerstmarkten te gaan bezoeken. Aankomend weekend 11, 12 en 13 december is de kerstmarkt in Dordrecht. Gezien Dordrecht de grootste kerstmarkt van Nederland is kan je  je heerlijk de hele dag tot 21:00 vermaken. Hier wat Tips voor je op een rijtje gezet.

Tip 1

kerstmarkt_006bHet leukste van de kerstmarkt zijn de gezellige leuke kraampjes waar je heerlijk langs kan struinen. Je kunt het zo gek niet verzinnen of er staat een kraampje op de kerstmarkt in Dordrecht. Leuk om lekker op zoek te gaan naar een cadeau voor onder de kerstboom. Er zijn kramen met kerst spullen, antieke spullen, kunst, woon en tuin accessoires, baby spullen en nog veel meer. De Dolle Draad zal ook weer aanwezig zijn op de kerstmarkt in de voorstraat richting de Grote kerk. Waarbij er extra kerstmarkt acties zijn en leuke kerst baby spullen te koop.

Tip 2

Natuurlijk kan er op een kerstmarkt eten en drinken niet ontbreken. Verschillende horeca gelegenheden hebben hun kraam op de kerstmarkt staan. Daarnaast zijn er natuurlijk ook extra kraampjes waar je heerlijk van de gluhwein of een warme chocomel kan genieten. Op het stadhuisplein kan je naast lekker eten en drinken op het winterterras ook genieten van gezellige kerstmuziek.

Tip 3

Als je nog meer beweging wilt kan je op het statenplein heerlijk even uitwaaien op de Kerstijsbaan van Dordrecht. Als je hier niet goed in bent, geen zorgen de pinguins helpen je graag op weg.

Tip 4

Het kersttheater bij de Grote kerk is een aanrader. Er treden de hele dag verschillende artiesten op. Daarnaast is de levende kerststal ook weer te vinden in de tuin bij de Grote kerk. Heb je even behoefte aan rust loop dan even de kerk binnen en geniet van de oude grote kerk van Dordrecht.image3

Tip 5

Het beste is om met de fiets of het openbaar vervoer te komen. De NS heeft extra kaartjes speciaal voor de kerstmarkt in Dordrecht te koop. Er zijn extra  gratis parkeerplaatsen buiten het centrum beschikbaar, deze staan aangegeven met borden op de snelweg, met een gratis pendelbus naar het centrum.

Ik heb zin in de kerstmarkt, kom jij ook? Ik hoor graag wat jij van de kerstmarkt vind.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*