Fotoboek maken

Fotoboek maken

Fotoboeken van vroeger

Vroeger was alles anders. Zeker als het gaat om het maken van een fotoboek.vakantiefoto

Voor je vakantie kocht je een paar rolletjes. Vervolgens koos je bedachtzaam waar je foto’s van ging nemen, je had er namelijk maar 36 per rolletje of zelfs minder. Je bracht de foto’s na je vakantie snel weg om na 1 week verrast te worden, te zien welke foto’s gelukt waren en je vakantie te herleven. Het fotoboek maken was minstens zo leuk, je gebruikte gewoon alle foto’s die gelukt waren, plakte deze in en tekende of schreef er nog iets bij. Klaar, simpel, leuk.

Digitaal tijdperk

Tegenwoordig is het niet meer snel klaar, niet meer simpel en voor sommige mensen niet meer leuk. We schieten soms 1000 foto’s in een vakantie van 1 week, deze moeten uitgezocht worden en nog verder uitgedund en vervolgens in een digitaal fotoboek geplakt worden. Door de vele handelingen en vele keuzes die gemaakt moeten worden zien veel mensen er tegenop. Ze stellen het uit en uit en geven het uiteindelijk op. Duizenden foto’s op de computer zonder enige logica geordend, één grote chaos. Zonde, want als je een foto schiet dan doe je dat met een doel om deze te bewaren en niet te verliezen in de chaos.

Richtlijnen en tips

Met enkele eenvoudige tips helpen we je orde te scheppen in de chaos en weer terug te gaan naar het gevoel en de beleving van vroeger. Je pakt weer net zoals eerst een fotoboek uit de kast, geniet na van de afgelopen vakantie en laat je belevenissen zien aan vrienden en familie.

1. Allereerst is het belangrijk dat je op vakantie weer nadenkt over welke foto’s je maakt. Is het een moment dat je later terug wil zien? Maak 1 foto van dat moment en geen 10. Kan je het toch niet laten om er meerdere foto’s te maken, check dan gelijk welke de beste is en verwijder de andere foto’s. Dat scheelt weer uitzoekwerk thuis.

planning fotoboeken2. Thuis zet je de foto’s direct in een mapje, met een submap, met eventueel weer een submap. Zoals het voorbeeld hiernaast. De ordening van de mapjes is afhankelijk van hoe vaak je een fotoboek wilt bestellen, bij elke vakantie of per half jaar, zoals in het voorbeeld.

3. Daarbij maak je in het laatste mapje 2 mapjes aan: “wel fotoboek” en “niet fotoboek”. Hier maak je kritisch de eerste keuze: welke foto’s wil je bewaren en terug zien in het fotoboek?

4. Nu is het nog een kwestie van het fotoboek vullen. Wijfotoservice raad ik aan, omdat de prijs voordelig is en de kwaliteit zeker goed. Bij het vullen van het fotoboek zal je merken dat je een tweede selectie maakt in je hoeveelheid foto’s.

5. Loop je al achter? Begin dan met een fotoboek van kort geleden. Blijf vervolgens bij en werk intussen je achterstand weg. Op deze manier is er een einde van de achterstand in zicht en loop je niet continu achter de feiten aan, wat flink frustrerend kan zijn.

6. Tot slot zal je weer genieten als je fotoboek met de post binnenkomt en kan je keer op keer weer genieten van die heerlijke vakantie of dat gezellige uitje met je vrienden.

Hoe blijven jullie het tijdperk van de digitale fotoboeken te baas? Laat het ons weten en help de chaos van de mooiste momenten opruimen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*