Worteltaart, maak nu zelf de lekkerste!

Worteltaart, maak nu zelf de lekkerste!

Zorgboerderij de Buytenhof

Twee nichtjes bij het BuytenhofHeerlijk genieten van een stukje worteltaart bij de Buytenhof, dat is waar ik nu zin in heb. Het enige wat ontbreekt is het warme weer en het zonnetje en dan ben ik er zeker weer te vinden. De Buytenhof heeft een leuk terras, een theeschenkerij, waar je heerlijk kunt genieten van alle lekkernijen die er gemaakt worden. Ze worden gemaakt en geserveerd door mensen met een beperking en dat vind ik extra mooi. Maar de taarten zijn ook serieus enorm lekker. Ook zit naast het terras een leuke en veilige speelplek voor de kinderen. De twee nichtjes op de foto vermaken zich goed. Win-win-win situatie.

Bij de Buytenhof heb ik gesmuld van een heerlijke worteltaart en ik kon het destijds ook niet laten om een heerlijk pakket voor worteltaart te kopen in de Boerderijwinkel. Sindsdien ben ik verkocht.

Recept en bereidingswijze worteltaart

Ik heb een heerlijk recept gevonden, wat helaas weer niet klopte, maar daar zal ik jullie nu niet mee lastig vallen. Ik heb hier voor jullie het perfecte (aangepaste) recept voor de allerlekkerste goed gevulde worteltaart. Goed gevuld, want een recept met 100 gram wortels en 20 gram walnoten kan je toch echt geen worteltaart noemen.

Nodig:
Springvorm 26 cm

3dl zonnebloemolie
6 eieren
400 gr. fijn geraspte wortel
300 gr. lichte basterdsuiker
350 gr. bloem
24 gr. bakpoeder
3 gr. zout
Geraspte schil van 1 sinaasappel
2 tl. speculaas/ koekkruiden
100 gr. gepelde walnoten (dit is ca. 400 gr. ongepeld)
50 gr. rozijnen

Topping:
200 gr. roomkaas
50 gr. zachte ongezouten roomboter
60 gr. poedersuiker
sap van 1 sinaasappel

Bereiding:

  1. Klem tussen de ring en de bodem van de springvorm een bakpapiertje, dat scheelt een beetje invetten. Vet de zijkant in en laat een lepel bloem even rond gaan in de vorm. Doordat de bloem aan de boter plakt, laat de taart straks makkelijk los van de vorm.
  2. Mix de eieren, basterdsuiker en zonnebloemolie tot een egaal mengsel.
  3. Voeg de bloem, de bakpoeder en het zout toe en mix het tot een glad beslag
  4. Doe de speculaaskruiden en sinaasappelschil in het beslag en mix het weer tot een glad beslag.
  5. Schep met een spatel de gehakte walnoten, rozijnen en wortel erdoor (kleine beetjes tegelijk) en giet het in de bakvorm.
  6. Bak de taart in een voorverwarmde oven op 170 graden in ongeveer 80 minuten gaar. De tijd kan iets verschillen per oven. Om zeker te weten of de taart goed is prik je met een breinaald in de taart. Zodra de taart goed is blijft er bijna niets aan de breinaald plakken.
  7. Pas als de taart helemaal afgekoeld is kan de topping erop. Deze maak je door de boter zacht en luchtig te kloppen. Voeg dan de roomkaas, sap en poedersuiker toe, maak het glad en strijk het met de achterkant van een lepel over de taart.worteltaart
  8. Je kan de taart garneren met gehakte walnoten of een beetje wortelrasp.
  9. Genieten met een kopje thee erbij!

Favoriet

Ik moet zeggen dat worteltaart nu samen met mijn “Witte Chocolade Cheesecake” de eerste plek deelt in mijn lijstje van mijn favoriete taarten. Ik grijp nu elk excuus aan om deze heerlijke taart te mogen bakken (en proeven) . Je zou kunnen zeggen dat ik de smaak te pakken heb.
Maar ik wil mijn lijstje verder uitbreiden, heb jij nog een favoriete taart die ik echt een keer moet uitproberen? Laat het me weten!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*