Tripje naar Ierland
bron: wikipedia

Tripje naar Ierland

Zin om een midweek weg te gaan naar Ierland? Dan heb ik een paar leuke tips voor je.

Kaart_Ierland

Tip 1

Om te beginnen is Dublin, de hoofdstad, ontzettend leuk om te bezoeken. Je kunt hier leuk rondlopen en beetje cultuur snuiven en/of een tour maken met een waterboot.

Tip 2

Maar ook veel leren over de geschiedenis. Zo heb je in de universiteit Trinity college het eeuwen oude boek van Kells. Dit is een van de eerste geschriften geschreven door monniken ooit. Hier kun je ook in de long room een kijkje nemen. Dan kom je in een prachtige hoge mysterieuze zaal met alleen maar boeken. En standbeelden van filosofen zoals Aristoteles.

Tip 3

Wil je helemaal bij het begin van de geschiedenis van Dublin beginnen? Ga dan naar Dublin castle. Daar wordt vanaf het ontstaan van Dublin in de tijd van de Vikingen, tot aan de victoriaanse tijd alles verteld over het kasteel van Dublin. Of bezoek eens de gevangenis ‘Kilmainham Gaol’. Die bestaat al eeuwen en er worden veel interessante dingen verteld. O.a. over de IRA.

Tip 4

Wil je meer weten over de IRA? En de strijd tussen de Britten en de Ieren? Ga dan (bijvoorbeeld een dag op en neer) naar Belfast. Dat ligt in Noord-Ierland (het is namelijk de hoofdstad hiervan). Hier heb je delen die van de Ieren zijn en delen die van de Britten zijn. Er loopt zelfs een ‘vredesmuur’ door de stad. Je verbaast je over wat je ziet.

Tip 5

Maar goed, dan kom je ’s avonds terug van al je avonturen en wil je natuurlijk een biertje doen in een echte Ierse pub. Dan zit je bij Temple Bar goed. Dat is een gebied in Dublin waar allemaal Ierse pubs zitten met live muziek. Erg aan te raden. Let wel op, alles gaat rond 00:00 dicht omdat ze daar op tijd gaan slapen. Als je dan nog ergens heen wilt gaan, moet je de echte clubs opzoeken.

Heb jij nog leuke tips voor een trip naar Ierland? Ik hoor het graag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*