Wat schaf je aan voor een tweede kindje?

Wat schaf je aan voor een tweede kindje?

Als je een tweede kindje in je gezin verwacht, dan heb je vaak nog veel spullen in huis die je voor de eerste hebt aangeschaft. Zijn er dan nog spullen die je voor je tweede kindje aan moet schaffen? Ik merkte zelf dat dat niet zoveel meer is, hoewel ik wel een klein lijstje met tips voor je heb.

Een nieuwe babykamer of kinderkamer

De baby kan bij de ouders op de kamer in het begin, maar uiteindelijk zal het in zijn eigen kamertje gaan liggen. Wij hadden nog een kamer over en kozen ervoor om onze peuter een nieuwe kamer te geven en haar hierover mee te laten denken. Zo betrek je je kindje erbij en zal het hopelijk  minder hoeven wennen aan een nieuwe plek. Wat je dan mogelijk aan moet schaffen is een kinderbed of juniorbed. De babykamer lieten we op een paar details na hetzelfde, ikzelf was namelijk nog zo blij met de kamer die ik destijds had bedacht voor onze eerste dochter.
In mijn volgende blog vertel ik je graag hoe ik de nieuwe kinderkamer voor onze dochter heb ingericht.

Voor onderweg

Onze kinderwagen werd weer omgetoverd van buggy naar kinderwagen met een bak en dat maakte dat onze peuter meer zou moeten gaan lopen (of fietsen). Aangezien ik graag situaties vermijd waarbij ik een grote peuter moet gaan dragen, en ik hou van buiten wandelen achter de kinderwagen waarbij we ook wel daadwerkelijk ergens komen, heb ik een meerijdplankje aangeschaft. Je hebt verschillende soorten meerijdplankjes waarbij je kindje kan zitten of staan. Ik vond die van ons heel fijn via Marktplaats en daar zijn we heel blij mee want onze dochter staat erg trots achter de wagen en we komen fijn waar we willen komen.
Ook handig onderweg is een draagdoek. Zoals ik vertelde in mijn blog over kraamcadeaus raad ik je die zeker aan omdat je dan fijn kan bewegen met je kindje dicht bij je.

Luiertas.

Mijn luiertas werd na een tijdje weer uit de kast gehaald en bleek na gebruik door mij én mijn schoonzus bij drie kindjes toch echt aan vervanging toe. Bovendien vond ik dat ik een mooie nieuwe luiertas had verdiend na de prestatie die ik had geleverd. Zo was ik tijdens mijn verlof al vele tassen tegen gekomen online, maar ineens was daar die ene tas van het mooie merk Elodie Details die ik vond bij Mevrouw schaap. Echt een fijn grote tas met alles erin wat je nodig hebt en ook nog eens prachtig vormgegeven.

Een eerste pakje

Zoals bij onze eerste dochter wilde ik ook nu een eerste pakje voor na de geboorte die ik met aandacht heb uitgezocht. Zo leuk om met een bolle buik een pakje uit te gaan zoeken met het idee dat je kindje die straks ook aan gaat krijgen. Om je voor te stellen hoe je kindje eruit gaat zien en hoe klein het is. Een keuze maken uit al die piepkleine kleertjes is niet makkelijk, hoewel ik bij Pomme de jus in Rotterdam wel heel goed kon slagen. Ik kocht een setje van het merk “+1 in the family”, wat ik ook symbolisch erg bij ons vond passen. Bovendien ook echt van mooie kwaliteit.

Overige dingen die ik aanschafte waren minder leuk en vooral functioneel, zoals nieuwe flessen en spenen, een isofix voor de maxi-cosi in de auto en een nieuwe babyfoon (de batterij had het begeven na een paar jaar gebruik).
Wat zijn dingen die jullie aanschaften toen er een tweede kindje in jullie gezin kwam? Laat het ons weten in een reactie.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*