Food & Drinks

Hightealicious in Dordrecht

Wij deden een high tea bij een van de leukste high tea locaties die Dordrecht heeft, namelijk bij Hightealicious. Wij hebben op en top genoten en vertellen je er graag meer over. Hightealicous Hightealicious is het zusje van het leuke koffietentje in Dordrecht Coffeelicious. Op 1 mei een jaar geleden begonnen ze met een heel eigentijds concept op een unieke ... Read More »

Stadsbranderij Dordrecht

Ik schreef laatst over mijn zoektocht naar lekkere koffie en ik heb weer een fijn adresje gevonden in mijn eigen stad! De stadsbranderij in Dordrecht heeft er sinds kort een winkel geopend waar je hun eigen gebrande koffie kunt proeven en kopen. Ik ging er langs om lekkere koffiebonen te halen en natuurlijk hun koffie te proeven. De Stadsbranderij In ... Read More »

Uit Eten in Dordrecht

Onze tip om heerlijk uit eten te gaan in Dordrecht is Art&Dining. Genomineerde voor museumcafe van het jaar 2015! Een restaurant wat geschikt is voor een intiem etentje, maar waar je ook voor een grotere groep terecht kan. Unieke locatie Het Dordrechts museum leent zich uitzonderlijk goed als ambiance voor een heerlijke lunch of diner. Zo is er de heerlijk verwarmde serre ... Read More »

Worteltaart, maak nu zelf de lekkerste!

Zorgboerderij de Buytenhof Heerlijk genieten van een stukje worteltaart bij de Buytenhof, dat is waar ik nu zin in heb. Het enige wat ontbreekt is het warme weer en het zonnetje en dan ben ik er zeker weer te vinden. De Buytenhof heeft een leuk terras, een theeschenkerij, waar je heerlijk kunt genieten van alle lekkernijen die er gemaakt worden. Ze ... Read More »

Koffiebonen kopen

Sinds kort hebben wij een nieuw koffiezetapparaat en een nieuwe hobby die daarbij komt is speuren naar de lekkerste koffiebonen voor de lekkerste koffie thuis. Ik heb er inmiddels al een aantal geprobeerd en ik vertel je er graag over. Man Met Bril Koffie De eerste koffie die ik echt wilde proberen was de koffie die eind 2015 de AD ... Read More »

Lemon Meringue Pie maken

Een van de meest lekkere taarten die ik ken is toch wel de Lemon Meringue Pie. Hij is fris, zoet, en mooi om te zien. Maar zelf had ik hem nog nooit gemaakt, het leek me moeilijk om hem zo lekker en zo mooi te krijgen als op de plaatjes. Zo kwam het dat ik zag dat je bij Christa’s ... Read More »

Pompoensoep; een heerlijke herfstsoep

Wanneer de herfst in volle gang is en ook Halloween er bijna aankomt, zie je steeds meer pompoenen in de winkel. Daar kan je echt een heerlijke maaltijdsoep van maken en ik geef je een heerlijk recept. Ik was laatst op Zorgboerderij De Buytenhof in Rhoon en daar is behalve een gelegenheid om heerlijke seizoensproducten te proeven ook de mogelijkheid ... Read More »

Met Oreo gaan bakken

Wie wil dat nu niet? Iets lekkers bakken met die heerlijke Oreo koekjes. Ik heb er voor gekozen om heerlijke cheesecake en brownie te gaan maken. Jammie! Cheesecake Als eerste de cheesecake. Het is een standaard cheesecake recept wat je kan gebruiken voor deze heerlijke cheesecake. Het enige verschil is dat de bodem gemaakt is van Oreo koekjes en op het einde zijn ... Read More »

High tea

High Tea met vriendinnen Voor een High Tea kan je naar een restaurant gaan en alles uitbesteden. Je hebt dan alle aandacht voor elkaar om lekker te kletsen. En te smullen natuurlijk. Het is dan altijd een verrassing wat je voor hapjes krijgt. Als je een restaurant uitzoekt kijk dan ook of er recensies zijn op internet of vraag eens ... Read More »

Zelfgemaakte jam

Jam maken Elke keer als ik lekkere jam had gemaakt en ik erover vertelde in mijn omgeving hoor ik veel ontzag en verbazing in de stemmen. Maar ook “lekker, dat zou ik ook wel eens willen doen” in de ondertoon. Maar begrijpen doe ik het niet, want het is zo gemakkelijk. Waarom zijn er niet meer mensen die zelf jam ... Read More »