Edith Schippers machtigste vrouw 2013

Edith Schippers machtigste vrouw 2013

Edith schippers is minister van Volksgezondheid en in oktober is zij benoemd tot machtigste vrouw van Nederland. Dit wordt elk jaar gedaan door het vrouwenblad Opzij. Zij kiezen jaarlijks uit een lijst van meer dan honderd vrouwen een machtigste vrouw van Nederland. Voor dit jaar is dit dus Edit Schippers geworden, de 49 jarige politicus die uitkomt voor de VVD.

Wie is Edith Schippers?

Edith schippers is geboren in 1964 in Utrecht. Als studie heeft zij politicologie gestudeerd in Leiden. Vanaf die tijd heeft ze politiek eigenlijk nooit meer los gelaten. Ze heeft veel verschillende functies vervuld binnen de Tweede kamer en is vanaf de jaren 90 actief voor de VVD. Sinds 2010 is zij minister van Volksgezondheid.

Zorg is haar zorg

Op dit moment is de grootste kostenpost van het kabinet zorg. Edith Schippers is verantwoordelijk voor de kosten op het gebied van zorg en dat deze niet veder groeien. Zij is in de jaren dat zij minister van volksgezondheid is er in geslaagd om miljoenen te besparen door het zorgakkoord.

Edit Schippers Machtigste vrouw Nederland 2013

Bron: www.rtlnieuws.nl

Dit allemaal heeft haar geholpen bij het behalen van deze prijs. Ben je Nieuwsgierig wie die ander vrouwen in de top 100 waren dan kun je die bekijken via Opzij top 100

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*