Speelgoedkist met naam
speelgoedkist met naam

Speelgoedkist met naam

Een origineel kraamcadeau geven is nog niet zo eenvoudig, maar toen ik goed ging zoeken kwam ik op een speelgoedkist met naam uit. Sindsdien is dit het cadeau dat wij onze vrienden geven als er weer een lief baby’tje is geboren.
Wat dit cadeau nog mooier maakt is dat de naam van het kindje erop staat en de creatie gebaseerd is op het geboortekaartje. Elke nieuwe ouder is namelijk niet alleen trots op het pasgeboren baby’tje, ook de naam waar ze vaak lang over hebben nagedacht, is wat ze graag aan iedereen willen laten weten.  Een geboortekaartje is vaak ook zorgvuldig uitgezocht en maakt dat dit goed als voorbeeld is te gebruiken voor een speelgoedkist.

speelgoedkist materialenEen aantal keer heb ik deze kist besteld en dan was het altijd weer spannend welke creatie er gemaakt was, en of dit wel helemaal naar wens is gemaakt. Dat was iedere keer wel zo, maar nu er weer een speelgoedkist besteld moest worden wilde ik eens kijken of ik dit zelf ook een speelgoedkist met naam kon schilderen.
Ik bestelde een houten speelgoedkist en bedacht welke materialen ik nodig zou hebben en ging dit plan uitwerken.
Hieronder vertel ik jullie hoe ik te werk ben gegaan.

Gebruikte materialen
Houten speelgoedkist L46xH36xB25 cm.
Grondverf wit op waterbasis
Zijdeglans wit op waterbasis
Acrylverf voor hout (kleuren roze, oudroze, zand, wit)
Vernis blank mat
Kwasten en rollers
Palet of eierdoos
Afplaktape
Potlood

Werkbeschrijving speelgoedkist met naam

 • Een goed voorbereiding maakt dat je prettiger kan werken dus zorg voor een goede werktafel en bedek deze met afdekzeil. Zorg dat je goed licht hebt, bij voorkeur daglicht, zodat je goed kan zien waar je bent gebleven met verven, en zodat je goed kleuren kan onderscheiden.
 • De houten kist met een roller voor grondverf in de witte grondverf lakken. Omdat het een lichte houten kist is, heb ik gekozen voor 1 laag grondverf, soms zijn 2 lagen beter, maar zorg altijd voor dunne lagen grondverf.
 • Als de grondverf droog is, met een roller voor aflakken, witte zijdeglans lak (ik gebruik alle verf op waterbasis omdat het een speelgoedkist voor kinderen is) er overheen lakken.
 • Het patroon van het geboortekaartje op de kist tekenen met een potlood, rechte lijnen kan je afplakken met schilderstape, en inkleuren met fijne kwast voor acrylverf. Als je meerdere kleuren verf gebruikt is een palet of een eierdoos handig om verf in te doen.
 • Desgewenst kan je dit patroon nog een keer oververven nadat het goed gedroogd is zodat de kleur wat intenser wordt.
 • Als de hele kist naar wens is lak je deze helemaal af door er een dun vernislaagje overheen te verven met een grote platte kwast. Dit doe je in lange banen en één richting op. De verf lijkt even lichter te worden, alsof er strepen op komen, maar dit trekt weg als het droogt.

speelgoedkist maken

Er ging aardig wat tijd in zitten, maar het resultaat mag er zijn vind ik zelf. Ook mijn vriendin voor wiens baby ik deze speelgoedkist heb gemaakt is er blij mee. Een mooie herinnering voor eeuwig op een speelgoedkist waar haar kindje nog lang haar speelgoed in kan stoppen. Als je het project ziet als een stukje ontspanning en daarna merkt hoe dankbaar iemand is met zo een origineel kraam cadeau dan is het die tijd dubbel en dwars waard.

speelgoedkist met naam

Laat je me weten wat je ervan vind?

 

5 comments

 1. Wat een superleuk idee! Hij is ook mooi geworden zeg!

 2. Hallo,

  Hij is heel erg leuk!
  Heb jij ook tips hoe je kleine teksten netjes op de kist kan krijgen?

  Groeten

  • Dankjewel! Je zou een soort sjabloon kunnen maken van hetgeen je erop wil maken? Ik tekende eerst dun met potlood erop dan zie je er niets meer van als je er overheen schildert.
   Succes met maken.

 3. Waar heb je die kist besteld?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*