Een Tipi-tent zelf maken.
DIY tipi tent Femme Fabulous

Een Tipi-tent zelf maken.

Je ziet ze in elke hippe webshop en in elk huis waar kinderen spelen, de tipi-tent is bijna onmisbaar wanneer je kinderen hebt die van spelen houden. Ik vond ze vaak prijzig of net niet leuk genoeg voor op de kinderkamer van mijn dochter, dus toen leek het me leuk om er zelf een te maken. Ik deel graag mijn werkbeschrijving van de tipi-tent met jullie.

Benodigdheden voor de tipi-tent

* 5 bamboestokken (te koop bij elke bouwmarkt of tuincentrum) van ongeveer 2 meter
* Mooie stof die past bij de sfeer in de kinderkamer (of je eigen woonkamer als die daar komt te staan), hiervan koop je ongeveer 2,5 meter (de lengte van de stof die ik gebruikte was 1,40 meter)
* houtje-touwtje voor de ingang van de tent
* leuke sfeerlampjes (op batterijen)

Werkbeschrijving voor de tipi-tent

Hoewel ik geen ervaren naaister ben, wilde ik deze DIY toch zelf proberen, en het viel me alles mee.
Mijn dochter speelt graag in zelfgemaakte tentjes van dekens en kussens, vandaar dat ik voor de derde verjaardag van mijn dochter deze tipi tent wilde maken. Een makkelijke tent die je er zo bij pakt, maar ook zo in een hoekje weg kan zetten. Ik geef je graag mijn werkbeschrijving van deze tent.
Ik gebruikte een stevige katoen in een neutrale kleur, die ik kocht bij Kwantum.
Je maakt van de grote lap stof 5 lange driehoeken. Ik maakte de onderkant van de driehoek 100 cm. (Zie foto voor voorbeeld).  Je knipt de driehoeken uit en naait ze aan elkaar waarbij je een randje aan elke kant van 5 cm overhoudt om een tunnel van te maken voor de tentstokken.
Als alles aan elkaar gestikt is heb je een soort waaier van de lappen stof en kan je de stokken er doorheen steken en bindt je de stokken bovenaan bijeen met een mooi lintje. Ook maak je bij de ingang van de tent een sluiting van een houtje-touwtje sluiting (of door middel van een lintje).

De tipi-tent in je huis

De tipi-tent in je huis of in de kinderkamer verdiend wel wat gezelligheid. Ik hing er een lampensnoertje aan en legde er een warm schapenkleedje en kussens in die ik maakte van de overgebleven stof. Het is nu een fijn plekje voor mijn dochter om zelf een boekje in te lezen of om er winkeltje te spelen.

Heb jij ook een tipi-tent zelf gemaakt? Welke tips heb jij voor de lezers om deze leuke tent ook zelf te maken en daarmee een geslaagd kado te hebben voor zijn/haar kindje? Laat een reactie hieronder achter.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*