Chocolademousse

Chocolademousse

Welke vrouw houdt er nu niet van chocolade?! Dit is een recept voor een heerlijke chocolademousse.
Het is erg gemakkelijk te maken met weinig ingrediënten en vrij goedkoop.
Ideaal voor gewoon dagelijks of voor als je visite krijgt. Wedden dat het een succes is!

Aantal personen
3 à 4 personen

Ingrediënten
100 gr Chocolade, minstens 70% cocao  (half melk, half puur is altijd goed!)
44 gr Marshmellows
200 ml Slagroom

Benodigdheden
Hittevaste ronde schaal
Weegschaal
Garde
Pan met heet water
Mixer
Beslagkom
Pannenlikker
(evt. kleine schaaltjes)

Doen
Knip de marshmallows in kleine stukjes en doe die in een hittevaste schaal. Doe daar de chocolade en de helft van de slagroom bij. Verwarm au-bain-marie tot een egaal vloeibaar mengsel  (±10min), roer af en toe met een garde.

Laat het mengsel afkoelen tot kamertemperatuur (± 2 uur).

Klop de andere helft van de slagroom totdat het net niet klaar is. Voeg het inmiddels koude chocolademengsel toe aan de slagroom en schep het door elkaar tot het bijna helemaal egaal is. Doe het mengsel in een schaal of verdeel het over kleine schaaltjes en zet het in de koelkast voor tenminste 6 uur.

Serveren
Je kan de chocolademousse gelijk vanuit de koelkast serveren, maar het smaakt het allerlekkerste als je het 5 minuten van tevoren uit de koelkast haalt. Schep de mousse op een schoteltje of eet direct vanuit de kleine schaaltjes. Als er wat van over is, blijft dat nog wel 3 dagen goed in de koelkast. Smullen maar!

Gaan jullie dit recept ook uitproberen? Laat weten wat jullie van deze chocolademousse vonden door te reageren!

4 comments

  1. Klinkt goed! Dit ga ik proberen te maken. ..

  2. Dit lijkt me zó lekker en het is simpel ook nog! Je vriendin Hedwig had dit op een pagina gepost. Mijn vraag is of marshmallows zonder gelatine invloed zou hebben op de luchtigheid?

    Ik zou dit vandaag nog willen maken!

    Groetjes

    • Hallo Fatima,

      Er zit eigenlijk bijna altijd gelatine in marshmallows, want dat zorgt ervoor dat het buigzaam is. Ik zou dus zeker aanraden om marshmallows te gebruiken met gelatine in deze chocolademousse, zo blijft hij wat luchtiger en romiger.
      Maar wie weet smaakt het zonder gelatine ook wel lekker, dat is een kwestie van uitproberen. Laat me dan even weten of het gelukt is!

      Groetjes,

      Miranda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*