fifty shades of grey

fifty shades of grey

Wie kent de hype niet rondom ’50 shades of grey’. Christian Grey de zakenman en Anastasia Steele en hun liefdesverhaal of kan ik beter zeggen hun seksverhaal?

Het boek van auteur E.L. James

GreyboekMeerdere vrouwen zullen zich in Anastasia kunnen verplaatsen en met haar meedenken. Wat doet ze met zo’n knappe, maar keiharde zakenman. De dominante en zij als onderdanige. Ze wil wat veel van ons willen in een relatie: romantiek, knuffelen, de liefde bedrijven met elkaar en daar heerlijk van genieten. Hoe kan ze dat met een Christian Grey die zo dominant is. Een echte ’50 shades of fucked up’ zoals hij zelf zegt. Eerst het boek lezen is wel een aanrader.

Mijn mening over het boek en..

Dit is mijn beeld namelijk van Christian Grey uit het boek. Ik heb het boek halverwege aan de kant gelegd. Ik begreep het niet. ‘What the fuck’ is ook echt letterlijk wat ik dacht! Waar is ze mee bezig? Waarom is ze verliefd op hem, want ik ben het echt niet. Niet de Christian Grey die haar beveelt te gaan eten en die haar wil beheersen in al haar doen en laten. Uiteindelijk heb ik de tijd genomen om het boek uit te lezen en wat een goed einde. Voor mij was het boek ook gelijk klaar. Zo geen tweede boek en derde boek meer, dit was een mooie ervaring voor Anastasia en voor mij :-).grey 3

.. de film

Wat was er een ophef voordat de film op het doek verscheen. Wie wordt Christian Grey en wie wordt Anasatasia Steele. Ik ben blij met de keuze van de regisseur Sam Taylor-Johnson. Wat een mooi stel samen: Jamie Dornan en Dakota Johnson. In deze film zie je niet alleen het verhaal van Anastasia Steele, maar je ziet ook Christian Grey en zijn emoties. Deze Christian Grey lacht lief naar haar, kijkt haar verliefd aan en wordt alleen en verbijsterd achter gelaten in de playroom. ’50 shades of fucked up’, maar ook ’50 shades of overwhelming grey’.

Mijn beleving

image1Mijn beeld van Christian Grey in de film is er eentje om verliefd op te worden. In de film begrijp ik waarom Anastasia verliefd wordt op hem en haar grenzen probeerd te verleggen voor hem. Dit is ook wel een dominante en keiharde zakenman, maar eentje met gevoel. In de hoop dat hij haar de liefde kan geven die zij wil blijft ze bij hem. Het einde van de film is niet te bevatten. Neeeeeeeee was mijn reactie, waarom kunnen ze niet samen zijn? Ik hoop dat Sam Taylor-Johnson mag blijven en haar werk verder af kan maken, want ik kan niet wachten tot ‘fifty shades of grey 2’ en ‘fifty shades of grey 3′.

 

Wat vinden jullie van het boek en de film? Zijn jullie het eens met mij of heb je een hele andere ervaring met ’50 shades of grey’?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*