Zelfbruiner, hoe krijg je het beste resultaat?
http://www.mixitup.nl/wp-content/uploads/2012/04/zelfbruiner-1.jpg

Zelfbruiner, hoe krijg je het beste resultaat?

Zelfbruiner is ideaal als je vrij snel een natuurlijke bruine kleur wilt. Het is wel slim om een paar dagen van tevoren te beginnen met opbouwen. Je weet nooit precies hoe de kleur uitpakt en dan is er nog genoeg tijd om de foutjes te herstellen of te laten vervagen.

 

Hoe werkt zelfbruiner eigenlijk?

In zelfbruiner zit de werkzame stof DHA(dihydroxyaceton). Deze stof gaat een reactie aan met de eiwittten in je huid en verkleurt ze. Het is niet schadelijk voor je huid, in tegenstelling tot de zonnebank en overmatig zonnen. Over het algemeen blijft de kleur 5 dagen zichtbaar.

Wat wel een nadeel is, is dat je met een zelfbruiner geen natuurlijke huidbescherming opbouwd. Het is dus heel belangrijk om nog steeds een zonnebrandcreme te gebruiken, wat geschikt is voor je huidtype.

http://www.beautyjournaal.nl/wp-content/uploads/2011/07/selftan.jpg

Volg de volgende stappen voor een mooi resultaat:

Stap 1: Oppervlakkig reinigen

Stap 2: Scrubben! Leg de nadruk extra op de knieen en ellebogen. Wanneer je je huid niet goed scrubt, kan de zelfbruiner streperig en vlekkerig worden doordaat hij onregelmatig intrekt. Ook blijft hij minder lang mooi zitten en zijn die strepen moeilijker te verwijderen.

Zorg dat je huid goed droog is! Dit i.v.m. strepen.

Stap 3: Droge lichaamsdelen zoals; knieen, ellebogen voeten en handen(ook tussen vingers) insmeren van tevoren met een verzorgende lotion.

Stap 4: Zelfbruiner aanbrengen, pak zeker niet te weinig. Vermijd wenkbrauwen en haarlijn. Breng de zelfbruiner in ronddraaiende bewegingen aan. Op de bovenstaande lichaamsdelen niet te veel gebruiken.

Stap 5: Handen wassen, heel belangrijk! Was ook goed tussen de vingers in. Deze gebieden worden ook nooit bruin door de zon en zal dus een zeer onnatuurlijk effect geven. Ook kan je latex handschoenen gebruiken. Let dan wel op dat je de bovenkant van de handen niet vergeet.

Stap 5: Hier de allerbeste tip! Wrijf het lichaamsdeel daarna lichtjes na met een droge washand (bij voorkeur een donkere of oude), voornamelijk de knieen, ellebogen voeten en handen. Misschien dat de zelfbruiner dan niet zo snel de gewenste kleur geeft, maar de kleur is wel veel mooier en egaler! Je kan beter meer dunnere laagjes aanbrengen, dan teveel wat te onnatuurlijk is van kleur.

Stap 6: Even laten drogen voordat de kleren aan gaan. Het beste is om het ‘s avonds aan te brengen voor het slapengaan. Het duurt gemiddeld 6 à 8 uur voordat je resultaat ziet.

Herhaal deze stappen elke avond totdat de gewenste teint bereikt is. Daarna 2 tot 3 keer per week herhalen om het resultaat te behouden. Ook kan je tussendoor een verzorgende crème gebruiken om het resultaat langer te behouden. Scrub de huid dan alleen voordat je een zelfbruiner gebruikt.

 

Algemene tips

-Doordat het gemiddeld 6 à 8 uur duurt voordat de zelfbruiner ingetrokken is, kan je de zelfbruiner het beste in de avond aanbrengen. Water (dus sporten en douchen) is in die periode zeer slecht, omdat het hiervan vlekkerig wordt. Ook overmatig zweten moet je zoveel mogelijk vermijden deze periode.

-Gebruik het ook niet teveel, vooral in de herfst of winter. Het kan zijn dat je ‘te’ bruin bent en het juist een onnatuurlijk effect heeft.

-Wil je het resultaat iets suptieler? Doe dan overal een lichte verzorging op je huid voor het aanbrengen van de zelfbruiner of meng de zelfbruiner met een verzorgende crème.

 

Je hebt zelfbruiners in verschillende soorten; crèmes, lotions, sprays, mousses, doekjes en gels. Het is maar net wat je zelf prettig vindt in gebruik. Over het algemeen is het wel prettig om een creme of lotion te gebruiken op een droge huid. Een spray of gel is meer geschikt voor een normale/vette huid. Dit omdat het uitsmeren wat gemakkelijker gaat.

 

Niet het gewenste resultaat bereikt?

Scrub iedere dag je huid voorzichtig om het vervagen van de zelfbruiner te versnellen. De zelfbruiner trekt alleen in de bovenste huidlaag in. Het zal niet gelijk verwijderd zijn, maar het scheelt wel.

 

Wat vinden jullie van het resultaat van een zelfbruiner? Hebben jullie nog goede tips? Laat het ons weten!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*