Rokjesdag 2015
Bron: bol.com

Rokjesdag 2015

Vandaag 10 april 2015 is het Rokjesdag

Vroeger bestond de bloesjesdag al. Een optimistische en zonnige dag waarbij de dames hun bloesjes aantrokken. Tegenwoordig hebben de vrouwen een andere kleding keuze bij deze dag, namelijk hun rokjes.

rokjesdagLente

Rokjesdag is het begin van de Lente. Vandaag wordt het heerlijk BBQ weer met de gehele dag zon. De temperatuur kan oplopen tot 20 graden en dus de dag om je eerste zomerkleding uit de kast te halen. Eerst nog even een verwenochtend waarbij de benen worden geschoren en ingesmeerd met heerlijk body lotion. Daarna is het tijd het leukste rokje aan te trekken voor de eerste lentedag van het jaar 2015.

Martin Bril

‘Rokjesdag is die ene dag in het voorjaar dat alle vrouwen als bij toverslag ineens een rok dragen, met daaronder blote benen.’ Aldus schrijver/columnist Martin Bril. Het woord rokjesdag haalde dankzij Martin Bril zelfs de Van Dale. Een geweldige schrijver die niet alleen over lenteverhalen schreef, maar nog meer mooie bundels van zijn colums samen bracht. Zoals Vaders en Dochters, De zon schijnt en zijn serieuse en heftigere boek Het evenwicht. Zijn teksten blijven mooi, gezellig en heerlijk om te lezen.

Genieten jullie ook van de eerste echte lentedag in nederland. Ik heb mijn rokje vandaag aan gedaan. Doe jij ook een rokje aan vandaag?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*