Beauty

Wimpergroeiserum, werkt dat wel?

Pas geleden kreeg ik de vraag van een klant of die wimpergroeiserums nou eigenlijk wel werken, want dat wilde ze graag gaan proberen. Dat heeft mijn interesse gewekt om verder onderzoek te doen naar de serums en de werkende stoffen. Wat zit er nou eigenlijk in de wimpergroeiserums? Werken die serums wel echt? En is dat ook wel zo veilig? ... Read More »

Zonbescherming deel 2: Welke SPF moet ik gebruiken?

Niks

Zelf heb ik een hele lichte huid met sproeten en rood haar. Mijn huid verbrand dus erg snel en wordt bijna niet bruin. Sinds een aantal cursussen op mijn vakgebied, ben ik wat meer te weten gekomen over hoe je je huid het beste kan beschermen tegen de zon. Ik dacht er eerlijk gezegd tot dan toe niet veel over ... Read More »

Zonbescherming deel 1: Is een dagcrème met UV filter wel zinvol?

  Het wordt weer strandweer en zoals elk jaar worden we overspoeld met informatie rondom zonbescherming en zonnebrandproducten, over hoe we wel of niet met de zon moeten omgaan en over welke filter, met welke factor, de beste is. De informatie die ons bereikt is vaak tegenstrijdig en dat zorgt voor verwarring. De zon is ook belangrijk,want ze bezorgt ons ... Read More »

Schoonheidsslaapjes bestaan echt!

Een druk leven met stress en een chronisch slaaptekort, zijn niet bepaald bevorderlijk voor een mooie huid. Overdag heeft je huid het druk met je lichaam te beschermen tegen allerlei boosdoeners zoals UV-straling, koude, hitte, luchtvervuiling, sommige make-up en bacteriën. Het is dan ook heel belangrijk om je huid ’s ochtends en ’s avonds te reinigen en verzorgen met de ... Read More »

Wat zijn gerstekorrels of milia?

Milia

Gerstekorrels of milia zijn kleine witte bobbeltjes die onder de huid zitten. Ze komen vooral voor bij baby’s en peuters, maar ook volwassenen hebben er weleens last van. Het is niet gevaarlijk, maar de meeste mensen vinden het geen prettig gezicht en willen er toch vanaf komen. Veel mensen verwarren milia met mee-eters, ook wel comedonen genoemd. Hierbij zijn de poriën ... Read More »

Naïf shampoo getest voor gevoelige kinderhuid

Voor de gevoelige huid van mijn dochter gebruik ik liever zo min mogelijk verzorgingsproducten, maar het is wel fijn als je met goede producten toch regelmatig haren kan wassen of even de huid kan verzorgen. Ik testte de babyshampoo en bodylotion van Naïf Baby Care en ik vertel je graag waarom ik hier graag mijn kind mee blijf verzorgen. Naïf shampoo en ... Read More »

Slechte cosmetica: wat doen minerale oliën met je huid?

Je kan beter niks smeren, dan iets slechts op je huid smeren! Hoe vaak hoor ik het wel niet, mannen of vrouwen die zeggen dat het toch allemaal geen zin heeft om gezichtsverzorgingsproducten te gebruiken. En weet je wat?! Daar hebben ze grotendeels nog gelijk in ook! 95% van de cosmetica deugt niet. Er zitten schadelijke stoffen in als minerale oliën, conserveermiddelen, parabenen ... Read More »

Gezichtsverzorging deel 2: aanvullende gezichtsverzorging

Aanvullend op uw huidige dagverzorging kunt u nog een aantal producten als extra gezichtsverzorging gebruiken. Bedenk goed dat de basis, dus de dagelijkse verzorging, het allerbelangrijkste is en dit echt een aanvulling is. Zolang de basis niet goed is, zal de aanvullende verzorging veel minder effect hebben. Hier kunt u de blog lezen over wat een goede dagverzorging voor uw ... Read More »

YAYA – een trendy mode merk

Het nieuwe trendy mode merk, YAYA. Ken jij het al? Ik heb pas een sjaal en een trui van YAYA binnen en vind ze echt geweldig. Ik kende de Yaya kleding nog niet, maar ben nu verkocht.   YAYA- het merk Deze trendy mode merk is nieuw voor mij. Het Merk bestaat sinds 1992. In hun label staat ‘designed for positive people’ dat ... Read More »

Gezichtsverzorging deel 1: Dagverzorging

Ik krijg vaak de vraag hoe je je huid nou het beste kan verzorgen iedere dag. Ik kan het me zo voorstellen, omdat er zoveel producten op de markt zijn, zie je door de bomen het bos niet meer. Daarom leek het mij erg leuk en nuttig om daar eens een artikel over te schrijven! Een goede dagverzorging is de belangrijkste ... Read More »