Schoonheidsslaapjes bestaan echt!

Schoonheidsslaapjes bestaan echt!

Een druk leven met stress en een chronisch slaaptekort, zijn niet bepaald bevorderlijk voor een mooie huid.
Overdag heeft je huid het druk met je lichaam te beschermen tegen allerlei boosdoeners zoals UV-straling, koude, hitte, luchtvervuiling, sommige make-up en bacteriën.
Het is dan ook heel belangrijk om je huid ’s ochtends en ’s avonds te reinigen en verzorgen met de juiste producten, zodat de huid zo goed mogelijk kan functioneren. Voor een mooie huid is het ook heel belangrijk om regelmatige nachtrust te hebben.

Waarom is slaap belangrijk?

Tijdens je slaap wordt de schade die je overdag opgelopen hebt in de loop van de nacht geleidelijk aan geneutraliseerd. Je huid heeft dan alle rust aangezien er ’s nachts bijna geen belastende factoren zijn en heeft zo wat ademruimte om zichzelf te herstellen.

Ook daalt tijdens je slaap het stressniveau, waardoor er minder stresshormonen in je lichaam vrijkomen. Dat is erg goed, want hoe minder stress, hoe mooier je huid. Stress stimuleert namelijk de aanmaak van het hormoon cortisol, dat ook wel ‘’stresshormoon’’ wordt genoemd.
Het teveel aan stresshormonen breekt je lever af, maar als er teveel van is en het de toestroom niet aankan, wordt het hormoon in de omliggende weefsels afgezet. Dat activeert de talgproductie, met een onrustige huid en/of puistjes als gevolg.

Conclusie is dus dat voldoende uren slaap en de nodige rust in je hoofd (ook overdag), een belangrijke bijdrage kan leveren aan de algehele conditie van je huid!

 

http://gezond10.nl/beauty/schoonheidsslaapje/

Tip

Smeer ’s avonds voor het slapen gaan ook de handen, voeten en lippen in. Er zijn dan weinig belastende factoren, zodat de verzorging het meest optimaal is!
Zelf ben ik erg te spreken over de producten van Dr. Baumann, omdat het geen schadelijke stoffen bevat zoals minerale olien, parfum, parabenen en conserveermiddelen.

Krijgen jullie voldoende slaap? En merken jullie verschil aan je huid als je niet goed geslapen hebt? Reageer hieronder!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*