LALYLALA pop

LALYLALA pop

Lalylala konijn

De lalylala pop is typisch zo’n knuffel, die iedere moeder graag voor haar kindje wil. Zo’n knuffel, die favoriet wordt en overal mee naar toe mag.  Een knuffel, die overal tegen kan en een leven lang meegaat. Het leukste is natuurlijk om hem helemaal zelf voor je kind of kleinkind te maken.

 

Standaard pop met eindeloos veel varianten

Lalylala konijnAlle poppen bestaan uit een standaard lijf met benen, hoofd en armen.  Dit patroon is te bestellen bij onder andere etsy. Voor de diverse modellen zijn dan extra’s nodig, zoals een staart en oren. Zelf kun je eindeloos variëren met thema’s, zoals dieren, beroepen, en dergelijke. Er zijn diverse patronen te koop. De extra’s voor het hier afgebeelde konijn, te weten de staart, de lange oren en het borduurpatroon van de roos zijn gratis.

Ben je al een gevorderd haakster? Denk eens aan een standaard pop in huidskleur met een complete garderobe voor je (klein-)dochter of bijvoorbeeld een echte brandweer Lalylala pop voor (klein-)zoon als papa of opa brandweerman is.

Iedereen kan haken.

Het is nog wel even je creatieve cellen aanzetten. Nog nooit gehaakt?  Een beginnend haakster zal hier geen problemen ondervinden, want voor dit basis patroon worden alleen de steken losse en vaste gebruikt en er wordt in een spiraal in het rond gehaakt. Dit wordt amigurumi genoemd, waarbij altijd begonnen wordt met een magische lus ofwel opzetlus, welk heel simpel te maken is.

Je eigen unieke Lalylala pop maken

Na even proberen krijg je de smaak te pakken en wil je je eigen unieke Lalylala pop maken. Hetzelfde overkwam mij. Om de extra’s voor jouw eigen ontwerp te maken is het raadzaam om een proeflapje te maken, zodat je weet hoeveel steken en toeren er op 10x10cm zitten. Dit is voor iedereen anders, omdat de een wat vaster en de ander wat losser haakt. Heb je dan de juiste oren, staart, of wat je verzonnen hebt op ware grootte getekend en uitgeknipt, dan is het makkelijk om je eigen patroon te maken. Leg je haakwerk regelmatig op je uitgeknipte patroon en kijk of je moet meerderen (2 vasten in 1 steek) of minderen.

Voorbeelden:

Er zijn al vele varianten van de Lalylala pop gemaakt. Neem eens een kijkje op Pinterest om een leuk idee op te doen. Heb jij al een eigen unieke Lalylala pop gemaakt? Laat het ons eens weten en inspireer onze lezers.

14 comments

 1. Verkoop je ook kopie van jou patroon ???

 2. Ik kan het standaard patroon niet vinden. Het zijn allemaal bijpatronen.
  Kan u mij hierbij helpen

 3. wat een variatie van een patroon,geweldig
  graag zou ik in het bezit willen komen
  van het basis patroon
  vr.groet lisette

 4. Hallo,

  Ik zoek een nederlands basispatroon van de pop maar kan deze niet vinden.
  Bestaat deze en zo ja waar kan ik m kopen?

  Groetjes Charlotte

 5. Hoi,

  Zowel op Etsy, als op daWanda, zijn de patronen van Lalylala in het Nederlands te verkrijgen.
  Groetjes

 6. ik ben inmiddels begonnen aan het hoofdje, maar kom steeds niet uit.. nu lees ik hier in spiraal haken, dus niet de toer afsluiten met een halve vaste?? want als ik wil afsluiten met halve vaste hou ik steken over bijvoorbeeld ik haak de toer zoals beschreven, moet ik 54 steken hebben, maar heb dan nog 4 steken over… begin ik dan met deze 4 steken al aan de volgende toer?/ heb nederlandse beschrijving.

  • Beste Corry,

   Sorry voor de late reactie

   Of je nu in toeren of in spiraalvorm haakt, het aantal steken moet kloppen, dus dat moet je nog even nakijken.
   Zelf vind ik spiraalhaken mooier, omdat je dan geen rand ziet bij de overgang van de ene naar de andere toer.
   Wel gebruik ik een stekenmarkeerder om de eerste steek van elke toer te markeren.
   Aan het eind van de toer haak ik dan gewoon verder op de eerstvolgende vaste en zet daar de stekenmarkeerder weer op.

   Veel succes

 7. ik zoek het patroon voor de brandweerman. waar kan ik deze kopen?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*