Wimpergroeiserum, werkt dat wel?

Wimpergroeiserum, werkt dat wel?

Pas geleden kreeg ik de vraag van een klant of die wimpergroeiserums nou eigenlijk wel werken, want dat wilde ze graag gaan proberen. Dat heeft mijn interesse gewekt om verder onderzoek te doen naar de serums en de werkende stoffen. Wat zit er nou eigenlijk in de wimpergroeiserums? Werken die serums wel echt? En is dat ook wel zo veilig? Lees mijn bevindingen in deze blog!

 

Werken wimpergroeiserums wel echt?

Het is in de praktijk inderdaad gebleken dat de wimpergroeiserums die Prostaglandines bevat de wimpers langer, voller en donkerder maakt. Prostaglandine (in de vorm van Bimatoprost) is een hormoon wat in oogdruppels verwerkt wordt voor mensen die een verhoogde oogdruk (glaucoom) hebben.  Per toeval kwamen ze erachter dat mensen die die oogdruppels gebruikte, langere wimpers kreeg. De cosmetica industrie wilde daar wat mee en is het hormoon (in aangepaste vorm) toe gaan passen in cosmetica.

 

Is het gebruik van deze prostaglandines wel veilig?

Dat vind ik lastig te beoordelen, want er zijn wel bijwerkingen bekend over zulke stoffen als ze in het oog terecht komen. Ze kunnen de kleur van de irissen donkerder maken (zelfs van blauw naar bruin), ze kunnen zorgen voor roodbruine kringen rond de ogen, rode ogen, geïrriteerde oogleden en pigmentvlekjes op de huid veroorzaken. Ook kan het zicht verminderen door het dikker worden van het netvlies. Sommige bijwerkingen zijn permanent. Ook kan je een resistentie opbouwen zodanig dat je, als je ooit glaucoom zou krijgen, niet meer geholpen kan worden.

 

Hoe herken je prostaglandine in een wimpergroeiserum?

Om te onderzoeken of het wimpergroeiserum die hormonen bevat, kunt u de ingrediëntenlijst nakijken op de volgende ingrediënten:

-Bimatoprost
-Latanoprost
-Travoprost
-Methylamido Dihydro Noralfaprostal
-17-Phenyl Trinor Prostaglandin E2 Serinol Amide
-Isopropyl Cloprostenate
-Isopropanol Phenyl-hydroxy-pentene Dihydroxy-cyclopentyl-heptenate
-Dechloro Dihydroxy Difluoro Ethylcloprostenolamide

 

Is er een alternatief wimpergroeiserum wat ‘veilig’ te gebruiken is?

Er zijn ook een aantal serums die deze hormonen niet bevat, maar op basis zijn van peptiden. Zij beweren dat de wimpers er langer en voller van worden, maar hoe is nog onduidelijk en het is niet bewezen. Beter kan je een wimperserum gebruiken waar ‘’goede vetten’’ in verwerkt zijn en waar geen schadelijke ingrediënten in zitten. Deze verzorgen de wimpers, waardoor ze ook gezonder zijn en minder snel zullen afbreken. Ze zullen er alleen niet langer, voller en dikker van worden.

  

Conclusie

Het gebruik van wimpergroeiserum wat hormonen bevat zal wel degelijk werken, alleen je moet je afvragen of het het risico waard is. Als je symptomen gaat krijgen, zou ik adviseren direct te stoppen. Gebruik liever een mascara (liefst niet waterproof) en evt. goed verzorgingsproducten. Ook zijn de kosten nogal hoog, zo gemiddeld 70 à 80 euro per flesje. Dat gaat dus aardig in de kosten oplopen, want je moet het blijven gebruiken als je er effect van wilt hebben. Na het stoppen is het resultaat snel verdwenen.

 

Hebben jullie weleens wimpergroeiserum gebruikt? En wat zijn jullie ervaringen?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*