Wellness tips voor thuis

Wellness tips voor thuis

Een heerlijk dagje of weekendje ontspannen. Wie wilt dit nu niet? Je kunt het jaar niet beter beginnen dan na te gaan hoe je de wellness heerlijk naar huis kunt halen. Een dagje naar een wellnessresort of kuuroord is vaak echter verschrikkelijk duur. Een massage hier; bijbetalen. Een opgieting daar; bijbetalen, en ga zo maar door.

Met de onderstaande tien eenvoudige tips kun je zorgen dat je thuis je eigen wellness momentjes kunt beleven. Dit kan met een partner of gewoon een lekkere ‘tutdag’ met een goede vriendin. Natuurlijk kun je ook helemaal zelf een keer gaan relaxen.

De 10 gouden Wellness tips

Hieronder de 10 gouden tips voor een heerlijk ‘wellness moment’ in je eigen huis:

1) Achtergrondmuziek

Door heerlijke relaxte achtergrondmuziek op te zetten, kun je een heerlijk relaxmoment voor jezelf creëren. Zorg dat je geen andere geluiden kan horen als de wasmachine of de vaatwasser en ga er tevens lekker bij zitten op de bank. Muziek wat hiervoor geschikt is, is bijvoorbeeld heerlijke lounge muziek.

Welness bloemen2) Bloemen

Van  fleurige bloemen worden mensen vrolijk. Fleur je huis op en zet verschillende heerlijk ruikende boeketten neer. Dit geeft kleur en vrolijkheid in je huis. Verder geven ze ook nog een heerlijke natuurlijke frisse zoete geur vrij. Hiervoor kun je ook heerlijk geurende orchideeën voor gebruiken. Deze zien er ook nog eens mooi uit.

wellness massage3) Massage

Als je het drukke leven even zat bent en een heerlijk verwenmoment met je partner wilt, geef elkaar dan een massage. Er zijn hier vanzelfsprekend meerdere variaties op te bedenken. Een hoofdmassage, voetmassage, handpalmmassage en ga zo maar door.

4) Wake up light

Als je een avondmens bent, heb je er zeker moeite mee om ‘s ochtends uit je bed te komen. Koop een wake up light en je wordt ‘s ochtends gewekt door het natuurlijke licht van de wake up light, waardoor u zich de rest van de dag een stuk fitter voelt.

5) Genieten van heerlijk eten

Voor sommige mensen werkt koken na een lange en stressvolle dag rustgevend. Bereid een lekkere maaltijd voor en geniet ervan met je partner onder het genot van een heerlijk wijntje. Wanneer je echt een hele dag gaat ontspannen kunnen we je aanraden meer kleine hapjes te eten verspreid over een gehele dag dan in een keer een grote maaltijd.

Welness Thee6) Drinken

Niet alleen het lekker eten kan je helpen te ontspannen, maar ook het juiste drinken helpt je hier nog meer bij. Drink bijvoorbeeld een heerlijk kop(je) Groene thee. Dit is tevens goed voor je lichaam en zorgt ook voor een meer ontspannen sfeer of moment.

7) Geurkaarsen

WelnessEr zijn diverse soorten geurkaarsen te vinden. Omdat onze neus een heel gevoelig zintuig is, wordt het geprikkeld door de heerlijke geur van de geurkaarsen. Steek de kaarsjes maar aan en ontspan lekker op de bank of op het bed. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan een geurkaars van Rituals, welke heerlijk ruikt naar eucalyptus.

8) Oefeningen

Je  kunt technieken aanleren, waardoor je  even weg kunt dromen uit het hectische alledaagse leven. Yoga oefeningen zijn hier uitermate geschikt voor, tevens kun je bepaalde ademhalingsoefeningen aanleren om rustig te blijven tijdens stressvolle periodes.

 9) Siesta

Voor sommige workaholics of bezige bijen is het verschrikkelijk lastig om een moment voor zichzelf te  nemen. Doe dit gewoon eens en je zult zien datje  volledig uitgerust wakker wordt. Ps; leg de dingen die je  kunnen storen tijdens je relaxmoment (lees: telefoon, tablet etc) weg en schakel ze  gewoon even uit.

 10) Een bad

Wellness douchegelVoor sommige mensen is koken erg rustgevend en voor andere mensen is er niets lekkerder als het nemen van een warm bad. Gooi er wat heerlijke olie of schuim in en droom lekker weg. Gebruik heerlijke geurende scrubgel of doucheschuim om je lichaam ook te verwennen. Denk bijvoorbeeld aan douchegel die je bijvoorbeeld ook doet denken aan de sauna. De douchegel van rituals is bijvoorbeeld heerlijk hiervoor. Wanneer je geen bad hebt kun je hier ook heerlijk mee douchen.

We hopen dat je er wat aan hebt gehad? Heb jij nog goede tips om een heerlijk wellness momentje te creëren?

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*