Tv succes: De Luizenmoeder
juf ank in de luizenmoeder, bron NPO3

Tv succes: De Luizenmoeder

Het kan je niet ontgaan zijn, de Luizenmoeder is een doorslaand succes. Kijkcijfers rijzen de pan uit en niemand raakt erover uit gepraat.
Al vanaf de eerst vooraankondiging van deze nieuwe serie was ik nieuwsgierig wat het zou brengen en dat bleek terecht!

Ideaal koffieapparaat-materiaal

De serie is al 4 weken bezig en vanaf de eerste aflevering levert dit genoeg gespreksstof op om over te hebben met collega’s of op het schoolplein. Toen ik de eerste aflevering had gezien en er met collega’s over wilde hebben, had nog maar een enkeling het gezien, maar inmiddels hoef je maar wat termen te noemen of de rest rolt al op tafel.
De serie speelt zich af op een basisschool, en dat is nou net de plek waar iedereen op zijn of haar manier ervaring mee heeft. Heb je zelf kinderen op de basisschool zitten, of weet je zelf nog hoe het was om op de basisschool te zitten, dan is het een feest van herkenning om de verschillende scenes van de Luizenmoeder.

de luizenmoeder, bron NPO3

Het succes van De Luizenmoeder

De herkenbare omgeving van een basisschool is natuurlijk 1 van de dingen die het tot een succes maken. Maar daarnaast kan de kijker zich heerlijk vergelijken met de onwennige moeder (Hannah met een h), de strenge juf Ank, de bemoeizuchtige moeder in de ouderraad, directeur Anton en de conciërge.
Waarom ik denk dat deze serie zo’n succes is, is omdat het op een subtiel uitvergrootte manier alle situaties op een basisschool en uit het dagelijks leven laat zien. De acteurs zijn zo goed gecast in hun rol, dat hun karakters nét over de top zijn, maar toch ook zo normaal. Want wie herkent er nou niet het leed rond het traktatiebeleid, tien-minutengesprekken, de rollen op school van luizenmoeder tot ouderraad.

Ikzelf ben als moeder van een kleuter net actief op de basisschool en herken nu al een paar van de dingen die zich ook daar afspelen.
In welke scene herkende jij een hilarische of bizarre situatie die je meemaakte?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*