Huishoudtips

Huishoudtips

Hieronder een aantal tips voor in het huishouden die het wat gemakkelijker maken om het bij te houden. Want zeg nou zelf, het is niet een klus waar je zo naar uitkijkt. Wel is het erg fijn als alles schoon is en je niet achter de feiten aan hoeft te lopen. Aangezien bijna iedereen een druk leven heeft tegenwoordig, is het erg fijn als het zo min mogelijk tijd en moeite kost. Vandaar deze handige huishoudtips!

Strijk

Doe de was wat je anders zou strijken in een strijkdroog ( lage temperatuur) programma. Op die manier hoef je bijna niets meer te strijken. Spullen die helemaal droog moeten worden, doe je daarna ook nog op een kastdroog programma.Strijk vooral geen dingen zoals ondershirts en dekbedovertreksets.
Het is zeer tijdrovend en vrij onzichtbaar!

Was

Vouw alle was wat droog is tegelijk op en niet iedere keer een klein beetje.

Het toilet

Leg allesreinigerdoekjes bij de wc in een kastje. Zo kan je het altijd terplekke schoonmaken als je er toch toevallig bent.

WC borstel

Vind je de wc borstel ook altijd zo vies?! Zet de wc pot in de bleek (of gebruik wc reiniger) en zet daarna de wc borstel erin als je de rest schoonmaakt. Trek pas door als je helemaal klaar bent en zet hem terug in de houder.

Ontkalken

Doe schoonmaakazijn samen met water (50:50) in een plantenspuit. Ideaal om kranen,  doucheschermen e.d. mee te ontkalken en schoon te maken. Ook is het veel goedkoper!

Snel uitgedroogde handen?

Doe wegwerp (latex)handschoenen aan tijdens grote schoonmaakklussen. Je kan ze erg goedkoop bij de Action kopen en zo blijven je handen verzorgder.

Stofzuiger niet bij de hand?

Gebruik een swiffer! Je kan het doekje uitzuigen met een kruimeldief en/of het doekje omdraaien en nogmaals gebruiken. Op deze manier is de vloer zo weer schoon en is het niet erg als de kinderen knoeien.

schoonmaken

Vaatdoekje

Plak zelfklevende haakjes vlakbij de gootsteen aan de muur voor vaatdoekjes,spuugdoekjes en slabbetjes. Het vaatdoekje wordt erg snel vies, maar op deze manier ligt hij niet nat en verfrommeld op het aanrecht. Natuurlijk moet er iedere dag een schoon vaatdoekje komen te hangen!

Vette vingers op de ruiten?

Gebruik een vochtige (niet te natte) microvezeldoek om ze zo weg te vegen. Eventueel droogwrijven met een droge theedoek of microvezeldoekje.

Hoe maak je de kaasschaaf goed schoon?

Na het raspen van kaas, een aardappel of appel raspen. Op deze manier komen de kaasresten goed los.

‘Stomme’ klussen?

Maak een vervelende huishoudklus leuker door het voor de televisie te doen of muziek op te zetten. Zo valt het allemaal wel mee en is het voorbij voordat je er erg in hebt!

En de allerbelangrijkste tip:

Wees niet te perfect!  Je leeft IN je huis en niet VOOR je huis. Ga vooral niet teveel klussen eerder doen dan nodig, zoals bijvoorbeeld de ramen zemen. Je bouwt er niks mee op en schoon is schoon. Het wordt niet schoner als je het vaker doet.

 

Hebben jullie nog een handige huishoudtip die hier niet bijstaat en je graag zou willen delen? Of hebben jullie wat gehad aan één van deze tips. Laat het weten door een reactie te plaatsen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*