Wk voetbal 2014 Brazilie

Wk voetbal 2014 Brazilie

Het volgende wereldkampioenschap ofwel WK 2014, zal plaatsvinden in Brazilie.
De meningen over het kiezen voor Brazilië zijn verdeeld.Er is genoeg leed en armoede in de sloppenwijken van Brazilie, die de Wereldvoetbalbond (FIFA) niet laat zien en zorgt dat dit ook niet in beeld komt.Dit is natuurlijk waanzin, al die sloppenwijken en miljoenen mensen die leven in armoede, terwijl de voetballers en toeristen genoeg geld verdienen om elke dag ruim voldoende te kunnen eten en in andere behoeften te voorzien.Verder is het WK voetbal natuurlijk altijd een hele belevenis, waarbij behalve geld, ook eer en prestige op het spel staat.

WK deelnemers

wk 2014 brazilie

Er doen 32 landen mee aan het WK voetbal 2014 in Brazilië , vervolgens zijn er acht poules van vier teams gemaakt. Nederland zit in de poule met Spanje, Chili en Australie. De nummers één en twee van elke poule gaan door naar de kwartfinale. Verlies je nu een wedstrijd, dan lig je direct uit het toernooi. Het toernooi duurt van 12 juni tot en met 13 juli en er zijn twaalf verschillende stadions, waarin de wedstrijden gespeeld zullen worden.

Het Nederlands elftal en de KNVB

Het Nederlands elftal start het WK tegen Spanje. Spanje is een angstgegner voor Nederland, aangezien ze het vorige WK in de finale verloren hebben van Spanje en Spanje ook gewoon heel veel goede spelers heeft. Deze wedstrijd zal op 13 juni plaatsvinden in Salvador. Vervolgens vliegt het Nederlands elftal door naar Porto Alegre om daar op 18 juni tegen Australie te voetballen. Er zijn voor de Nederlandse voetbalsupporters kaarten te verkrijgen via de KNVB en een paar bedrijven, welke toestemming hebben van de KNVB om arrangementen aan te bieden. Je moet echter wel beschikken over een goedgevulde portemonnee om een wedstrijd te kunnen zien. De laatste poulewedstrijd wordt gespeeld in Sao Paulo tegen Chili. Chili zou wel eens een gevaarlijk outsider in deze poule kunnen zijn. Wil je alle drie de poulewedstrijden zien, dan mag je helemaal je knip opentrekken, aangezien Nederland drie keer in een andere stad speelt, waar naartoe gevlogen moet worden. Het is natuurlijk wel een onvergetelijke ervaring.

De finale van het WK 2014 wordt gespeeld in Rio de Janeiro in het almachtige Maracana stadion, wat voor mening voetballer een droom is. Hopelijk is het Nederlands elftal daar op 13 juli aanwezig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*