Yoga in Dordrecht

Yoga in Dordrecht

Sporten doe ik graag, en dan met name hardlopen. Maar Yoga heb ik ook wel eens gedaan en ik had er ineens weer behoefte aan dit op te gaan pakken bij mij in de buurt. Ik zocht een Yoga-studio in de buurt en deed er een proefles en ik wil je graag vertellen hoe ik dat vond.

yoga studio dordrecht

Yoga in Dordrecht

Begin dit jaar had ik al eens een proefles gedaan bij Lifestyle Studio Dordrecht omdat ik een plek zocht in de buurt waar ze Yogalessen geven die mij aanspreken. Na die ene les kwam het er niet van om, afgeschrikt door de vele spierpijn dagen erna, dit voort te zetten en hier iets mee te gaan doen. De les was fijn, ik voelde me beter en sterker fysiek en mentaal, maar toch raakte ik weer in het oude drukke patroon en liet ik de Yoga les voor wat het was.
Tot ik vorige maand weer een jaartje ouder werd maar me niet fitter voelde en ik vond dat daar verandering in moest komen. Ik zag dat de yoga studio een aanbieding had om in de maand augustus een maand lid te zijn door de Summercard aan te schaffen, en vond dat nu wel het juiste moment om de daad bij het woord te voegen.
Zo komt het dat ik de maand augustus elke week een les Yoga, Yogalates of Pilates ga doen bij deze kleine knusse yoga studio in Dordrecht.

foto van yoga-dordrecht.nl

copyright foto van yoga-dordrecht.nl

Yoga naast andere sporten

Ik ben normaal gesproken voornamelijk bezig met hardlopen en deze zomer weer met bootcamp bij Gymforce One. Ik merk dat als ik deze sporten doe dat ik een betere conditie heb en me sterker voel. Yoga en Pilates kan heel goed naast deze sporten gedaan worden omdat het de juiste voorwaarde schept om deze sporten nog beter uit te kunnen voeren.
In de Yoga worden oefeningen gedaan voor lichaam en geest en stelt je in staat om helderder te denken, moeiteloos te ademen en zo efficiënt mogelijk te bewegen. Bij Pilates zijn de oefeningen gebaseerd op het trainen van je belangrijkste spiergroep, je core (of Powerhouse genoemd) namelijk je bekkenbodem, buik en rug.
De kracht en flexibiliteit die je op de Yogamat ontwikkelt met name in je bekkengebied, quadriceps, hamstrings en heupflexoren, kan je helpen efficiënter hard te lopen en blessurevrij te blijven.
Zeker als je geneigd bent om allerlei excuses te verzinnen om niet buiten te hoeven sporten met wat minder weer kan je Yoga en Pilates prima doen thuis of bij een yogastudio bij jou in de buurt.

Als je naar yogalessen in Dordrecht zoekt dan kan ik je zeker aanraden om een proefles te nemen bij Lifestyle Studio Dordrecht (die binnenkort naar een nieuwe en nog meer centrale locatie gaat verhuizen).
Ik hoor graag wat jullie van Yoga en Pilates vinden?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*