Tips weekendje weg Parijs

Tips weekendje weg Parijs

Parijs

De hoofdstad van Frankrijk en een echte aanrader voor een weekendje weg. Met de Thalys ben je ongeveer 2,5 uur onderweg en stap je midden in Parijs uit! Hoe geweldig is dat, boek van te voren je treinticket en hotel en geniet van een heerlijk weekend Parijs. Hierbij wil ik jullie na 3 keer Parijs te hebben bezocht een lijst met Tips doorgeven. Met deze Tips heb je een onvergetelijk weekendje Parijs

ParijsTips:

1. Haal een metro kaartje voor een aantal dagen, deze zijn gewoon bij een automaat te verkrijgen.
2. Zie er niet uit als een toerist. Het is handig niet als een toerist erbij te lopen om minder risico te lopen om berooft te worden. Blend in met de Parijzenaren en voel je thuis. Bij het uitstappen van de Metro kijk niet om je heen waar je moet zijn, maar begin gelijk met lopen en kijk tijdens het lopen onopvallend waar je heen gaat. In plaats van een grote plattegrond op papier download je via de app ‘citymaps2go’ de plattegrond van Parijs.
3. Bezoek naast de grote musea ook een de kleiner musea, zoals Rodin of Dali. Deze zijn vaak rustiger en heerlijk om er even rond te slenteren en te genieten.
4. Ga shoppen! Ja kan niet Parijs verlaten zonder te gaan shoppen. De grootste en mooiste warenhuis is La Fayette! Vergeet verder niet de winkels zoals Sephora, Roxy (shirt van Parijs als aandenken ipv souvenir shirt), hard rock café en in de wijk marais kan je goed shoppen (ook voor falafel en lunch plekje in park des vosges kan je in de wijk Marais terecht)
5. Natuurlijk is de Eiffeltoren een must see en geeft deze toren vanuit elke hoek van Parijs een mooie plaatje. Een mooi plekje om een foto te maken van de Eiffeltoren met een pittoresk Frans bankje erbij is jardin of square d’Ajaccio bij hotel des invalides.
6. Ga heerlijk in de vele parken van Parijs zitten om te lunchen of te pauzeren. Park promenade plantee is een super leuk park waar vroeger een spoorlijn was, dit park is nog niet uitgevonden bij de toeristen.
7. Maak die mooie uitzicht foto’s. Ga naar het Pantheon of toren van montparnasse of de arc de triomph om deze foto te maken!
8. Bij alle grote toeristische trekpleisters staan er straatartiesten en goeie ook. Ga er even voor zitten en kijk naar een gratis show en geniet van heerlijk muziek. plekken waar ze te vinden zijn: Palais garnier (opera), place de abbesses, bij de trappen van palais de challot of bij de trappen van de sacre coeur.
9. Ga niet naar de oude love bridge bij de notre dame, deze hangt al vol en ziet er niet meer uit – er is een nieuwe love bridge die niet zo vol hangt ‘Passerelle selferino’ bij museum d’Orsay in de buurt. Ga daar met je geliefde heen en hang je eigen slot op een mooie nieuwe moderne brug.
10. Zorg dat je van te voren op internet online tickets koopt voor het museum waar jij heen wilt gaan, zo voorkom je lange wachttijden in de rij.
11. Sta een keer vroeg op om als eerste de Notre Dame in te gaan. Naast de heerlijke rustige ochtend in een mooie kerk hoef je niet in de rij te gaan staan en kan je met een heerlijke bakje koffie genieten van de rust bij de Seine na je bezoek aan de kerk 🙂
12. In het donker naar de Moulin rouge gaan is niet slim, tenzij je lef hebt en een man bij je hebt. Het is de Sexbuurt met alle sexshops van Parijs bij elkaar. Voor die ene foto zou ik het afraden.

creperieEten:

Eigenlijk is er veel te veel lekker eten in Parijs, hier een paar tips van mij.
– check met traveladvisor waar de lekkerste crêperie is zo zijn wij terecht gekomen bij deze leuke kleine crêperie 🙂 te vinden bij de sacre coeur
– crêpe met nutella een must om gegeten te hebben in Parijs.
– boulangerie / patteserie Paul! Overal in Frankrijk te vinden en dus ook in Parijs, de lekkerste macarone en stokbroodjes van Parijs :).

Dit zijn mijn tips voor Parijs. Wanneer ga jij? of heb jij nog leuke tips voor een weekendje Parijs, laat het me weten :)!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*