Zwangerschapsyoga in Dordrecht

Zwangerschapsyoga in Dordrecht

Met de komst van ons tweede kindje in het vooruitzicht, heb ik weer gezocht naar een passende voorbereiding voor de bevalling. In mijn zoektocht naar iets sportiefs maar ook ontspannends, kwam ik terecht bij de zwangerschapsyoga van Yolayoga bij de yogastudio waar ik al eerder over schreef en waar ik enthousiast over ben.
Ik heb een tien-wekelijkse zwangerschapscursus gevolgd en ik vertel je graag hoe ik het vond en wat je er leert.

Zwangerschapyoga in Dordrecht

Toen ik begon met mijn zoektocht naar specifiek zwangerschapsyoga in mijn omgeving, kwam ik eigenlijk niets tegen wat mij aantrok. Totdat ik zag dat er een nieuwe cursus ging starten bij Lifestyle Studio Dordrecht, waar ik deze zomer zo fijn een aantal lessen heb gevolgd. De omgeving was mij dus al bekend, alleen specifiek een zwangerschapsyoga volgen was nieuw voor mij. De timing was perfect want ik wilde gelijk starten, bovendien startte er een hele nieuwe groep dus voor iedereen was het nieuw en onbekend. Behalve voor yogadocente Jolanda de Haas, zij rondde net haar opleiding tot zwangerschapsyogadocent af en was heel enthousiast om gelijk met onze groep aan de slag te gaan.

zwangerschapsyoga in lifestylestudio dordrecht

Tien weken ontspanning en inspanning

De zwangerschapscursus duurt tien weken en in deze tien weken bereid je je steeds meer voor op de bevalling. Voor mij was dit wekelijkse moment heel belangrijk omdat ik heel graag bewust bezig wilde zijn met déze zwangerschap én baby. Ik heb al een energiek peutertje rondlopen, en ik vond het belangrijk een rustmoment te creëren waarbij deze buik en baby alle aandacht zou krijgen. Ook merkte ik dat ik met de vorige bevalling in mijn achterhoofd niet zo onbevangen was als dat ik hoopte. Natuurlijk heb ik het al een keer meegemaakt, en het ging ook goed, toch was ik dit keer niet zo onbezorgd als 3 jaar geleden.
Elke les had Jolanda een ander thema om te behandelen, en zo gingen we in een klein, knus groepje in een uur hier doorheen. Deze lessen hadden te maken met contact maken met je baby, sterk blijven tijdens de zwangerschap. Maar ook voorbereidende houdingen tijdens de bevalling en de baring. Tijdens de lessen namen we yoga poses door voor kracht en mobiliteit, kregen we meditatie en visualisatieoefeningen, en we eindigden de les vaak heerlijk met een ontspanningsoefening. De mentale en fysieke kracht die je door deze cursus krijgt is voor mij van grote waarde geweest en nog regelmatig neem ik enkele oefeningen of de lessen van Jolanda op papier zelf door nu ik met verlof ben. Ik kijk met recht uit naar de bevalling door deze Zwangerschapsyoga.

Als je een geschikte cursus zoekt, die je mentaal en fysiek voorbereid op je bevalling dan kan ik je deze tien wekelijkse cursus van Yolayoga aanraden. Ook geeft Jolanda Hypnobirthing en kan je terecht voor babymassage.
Ik hoor graag wat jullie ervaringen zijn met voorbereidingen op je bevalling.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*