5 super tips om pluizend haar tegen te gaan

5 super tips om pluizend haar tegen te gaan

Wie heeft het niet? Wordt je wakker, zit je haar niet. Voor de mannen is er gel en met kort haar is het meestal wel makkelijk goed te krijgen. Maar hoe doe je dat dan met lang haar? Een logische reactie is ‘laat ik mijn haar even borstelen’. Dus nouja, dat doe je dan. Ontstaat er een pluiscity op je hoofd. Vervelend. Bah. Voor degene die besluiten er iets aan te doen zijn hier een paar tips.

Tip 1:
Maak je borstel nat voor je je haar borstelt, zo zorg je ervoor dat je haar minder snel pluist en beter naar beneden valt. Overigens bedoel ik daarmee maak de borstel een beetje vochtig en maak er dus niet een waterval borstel van.

Tip 2:
Vermijd contact met wind en regen. Doe bijvoorbeeld even je capuchon op als je aan het lopen of fietsen bent. Of kies ervoor om op dagen met slecht weer met de auto of de bus te gaan.

Tip 3:
Doe een staart in. Op de een of andere manier werkt het op elkaar drukken van je haar ontpluizend. Wil je niet een staart dragen op die dag? Doe hem uit als je op je werk, school of afspraak aankomt.

Tip 4:
Als je ervoor kiest om te douchen voor je weg gaat, op zich wel een schoon idee, zorg er dan voor dat je haar thuis al is opgedroogd. Als je ergens heen gaat moet je weer naar buiten en nouja, het weer is niet altijd even lief voor je haar. Als je thuis je haar laat opdrogen gaat het in ieder geval al minder pluizen als het opdroogt.

Tip 5:
Koop een stijltang of een borstel met ionenfunctie. Dat is een optie die op sommigen apparaten zit waardoor je haar ontpluist.

Wat vonden jullie van mijn tips? Hebben jullie zelf misschien nog goede tips om iets te doen tegen pluizend haar?

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*