Familie weekend
bron: http://www.molenheide.be/nl

Familie weekend

Elk jaar gaan wij met de familie een weekendje weg. Onze familie bestaat uit drie gezinnen, waarvan twee gezinnen met kids tot 6 jaar en natuurlijk gaan opa en oma ook mee op familie weekend. Dit jaar zijn we naar het park Molenheide geweest in Belgie. Hier wat tips en trucs voor een weekendje weg met de familie.

Tips

1. Park Molenheide heeft nieuwe gerenoveerde mooie luxe huisjes. Zeker leuk om daar met de familie gebruik van te maken. Een heerlijke comfortabele bank, grote eettafel en het luxe van twee badkamers. daarnaast kan je er in de zomer heerlijk camperen.

molenheide_309a2. Er is genoeg faciliteit in het park te vinden. Zo hebben de kinderen zich heerlijk vermaakt in de grote kinderspeeltuin, kidsvalley. Omdat we op het park een huisje huren krijg je automatisch toegangskaartjes tot deze kinderspeeltuin. Met mooi weer is het ook heerlijk om buiten te spelen in het park welke ruim opgezet is.

3. Helaas was het subtropisch zwemparadijs aquapolis dicht tijdens ons verblijf voor verbouwing, maar dat betekent alleen maar veel goeds na de verbouwing en zeker een tip om heerlijk gebruik te maken van dit zwembad. Toegangkaartje inbegrepen bij het verblijf in het park,

4. Wat gaaf, ik heb veel midget golfbanen gezien, maar deze was toch wel erg leuk. De indoor mini golf ‘De Mijn’. Het zelfs de winnaar van  THEA-Award for outstanding achievement worldwide 2009. Er zit een spannend en leuk verhaal in de mijn welke je volgt met 18 holes.

molenheide_440aTrucs

1. De boodschappen voor een heel weekend is altijd moeilijk in te schatten. Wij hebben de truc om elk een eigen krat mee te nemen met wat lekkers, daarnaast wordt er van te voren een afspraak gemaakt wie er kookt op welke avond en wie de boodschappen doet voor het ontbijt. Aan het einde van het weekend wordt elke krat neer gezet en gevuld met wat er overgebleven is van het weekend.

2. Vaak als de kinderen op bed liggen spelen we met degene die het wil een spel of maken we een grote puzzel van meer dan 1000 stukjes. De puzzel blijft vaak overdag ook liggen en de kinderen helpen dan vaak mee.

3. Het is altijd extra feest rondom de feestdagen, dit keer waren er zwarte pieten in het speelparadijs te vinden.

4. Een truc van Oma, Als er per huisje twee auto’s mogen staan en het blijkt dat het huisje tegenover je nog vrij is. Dan zet je toch gewoon de andere auto bij het huisje tegenover je.

Gaan jullie weleens met familie weekend? Wat vind jij van het park? of nog tips voor andere parken? Ik lees het graag terug.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*