Kerstmarkt in Dordrecht 2016

Kerstmarkt in Dordrecht 2016

Kerstmarkt in Dordrecht

Het is weer tijd om de kerstmarkten te gaan bezoeken. In het weekend 16, 17 en 18 december is de kerstmarkt weer in Dordrecht. Je kan je heerlijk de hele dag vermaken tot 21:00.  De kerstmarkt is te bereiken met de auto waarbij er gratis parkeerplaatsen buiten het centrum zijn geopend. Vanaf deze parkeerplaatsen rijden er pendelbussen tot een half uur na sluitingstijd van de kerstmarkt. Natuurlijk kan je ook met het openbaar vervoer komen. Vanuit Rotterdam zijn er zaterdag en zondag echter wat werkzaamheden en rijden er bussen, check dus de NS site voor een optimale reis.

Hier mijn top 3 voor de kerstmarkt van 2016 in Dordrecht.

1. De Kraampjes

kerstmarkt_006bDe gezellige leuke kraampjes waar je heerlijk langs kan struinen. Super leuk om lekker op zoek te gaan naar een cadeau voor onder de kerstboom. Er zijn zoveel verschillende soorten kramen die je kan vinden. Natuurlijk zijn er de kramen met  de leukste kerst spullen, let op aan het einde van de dag zijn er bij sommige kramen de artikelen met extra korting te koop. Verder heb je kramen met antieke spullen, kunst, woon en tuin accessoires, baby spullen en nog veel meer.
De Dolle Draad
zal ook weer aanwezig zijn op de kerstmarkt in de voorstraat richting de Grote kerk. Waarbij er extra kerstmarkt acties zijn en leuke kerst baby spullen te koop vanwege de laatste voorraad, de allerlaatste spullen zijn ook via mail of whatsapp te bestellen op hun site.

2. Eten en Drinken

Eten en drinken mag niet ontbreken, dus staan er lekker veel kraampjes om heerlijk te smullen van al het lekkers. Zo kan je van een gluhwein of een warme chocomelk genieten. En zijn er heerlijke poffertjes te vinden of voor een echt winter gevoel is er ook warme erwtensoep te koop.

3. Activiteitenkerstmarkt-dordrecht

Een aanrader is de muziek  op het Stadhuisplein of de Vismarkt met een winterterras.  WIl je genieten van een nostalgische kerst en heerlijk gaan schaatsen dan kan dit op de Kerstijsbaan op het Statenplein.  Ook is de  levende kerststal weer te vinden in de tuin bij de Grote kerk. Heb je even behoefte aan rust loop dan even de kerk binnen en geniet van de mooie grote kerk van Dordrecht.

Ik heb zin in de kerstmarkt, kom jij ook? Ik hoor graag wat jij van de kerstmarkt vind.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*