De huishoudbeurs 2015

De huishoudbeurs 2015

Geschiedenis

De huishoudbeurs bestaat 70 jaar! Eigenlijk bestond deze beurs al sinds 1920 onder de naam ‘damesbeurs’. Net na de oorlog is de huishoudbeurs geboren en vanaf 1955 wordt deze steevast in Amsterdam RAI georganiseerd.
Toen was het al een brede beurs met niet alleen huishoud spullen maar ook televisies. Dit jaar was er dan ook een huishoudbeurs museum. Toch leuk om te zien hoe de apparaten door de 70 jaar heen zijn ontwikkeld.

Televisie door de jaren heen

Pasar Malam

Naast de negenmaandenbeurs waar iedereen met een huishoudbeurs kaartje heen kon. Was er ook het aziatische pasar malam festival. Wat heerlijk om je even in Azië te bevinden naast de drukke beurs! Even uit rusten om wat te eten, te drinken en daarnaast optredens van de verschillende oosterse optredens .

Huishoudbeurs

De beurs zelf was enorm groot. Er waren verschillende thema’s opgesteld per zaal. Zo had je: – food and drinks, festival fantastique, family fun, home sweet home, fashion and beauty. Het grootste gedeelte van de beurs bestond uit stands van winkels. De winkels die je in de stad vind, maar ook de winkels die je bij de woonboulevard tegenkomt.

Daarnaast stond Tim Coronel ook op de huishoubeurs te staan bij de amando stand. Helaas zijn wij hem misgelopen. Er was dus ook voor die paar mannen die er waren ook leuke dingen te doen zoals de mannencafe.

Shoppen

ShopperAlle winkels bij elkaar ineen maakte het praktisch om te gaan shoppen, maar ik was meer op zoek naar die unieke winkels. Die bleken bij de stands van de webwinkels te zitten. Ik heb dan ook mijn geld uitgegeven bij live inspired. De website voor leuke frisse, levendige ontwerpen met inspirerende teksten.
Daarnaast was er in de Food and drinks een proeverij. Waar je heerlijke liquertjes en wijntjes kon gaan proeven. En voor de vrijgezellen dames onder ons ook leuke barmannen :)! Verder waren de meeste dingen te koop voor een paar euro bij de stand, dus niet veel gratis spullen kunnen scoren. Natuurlijk kon ik niet naar huis gaan zonder de Shopper te kopen.

 

Volgend jaar weer, ik weet het nog niet. De stad in gaan is net zo leuk en gezellig. Zijn jullie nog geweest? Hebben jullie wel veel gratis spullen kunnen vinden? Gaan jullie volgend jaar?

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*