Kraamcadeau top 10

Kraamcadeau top 10

Onlangs ben ik weer trotse moeder geworden van een mooie dochter, en oh wat zijn we weer verwend met mooie kraamcadeaus. Dit bracht me op het idee om mijn persoonlijke top 10 van kraamcadeaus met jullie te delen.

  • 1. Kraambezoekboek.

Ik was bij de geboorte van mijn eerste dochter voorbereid op veel kraamvisite en wist precies hoe ik het wilde. Met de tweede had ik duidelijk minder tijd om na te denken over extra dingen als een kraambezoekboek waar je kraamvisite dan in kan schrijven (heel leuk voor later). Dit kraambezoekboek van Pimpelmees is echt origineel en mooi vormgegeven. Mijn zusje bedacht er ook nog de leuke polaroidfoto’s bij die je er gelijk in plakt zodat je later precies weet wie er in geschreven heeft en hoe ze er toen uitzagen.

2. Chocola voor moeder

Chocola is een altijd een goed idee voor de moeder. Gewoon om haar lekker te verwennen, of om aan te sterken tijdens het geven van borstvoeding of wanneer ze last heeft van emoties of kraamtranen. Je kan een originele reep bestellen bij Chocstar. Wij gaven ook een bedankje aan de kraamzorg en verloskundigen door een golden ticket te bestellen, waarmee ze zelf een reep kunnen samenstellen.

3. Babynestje

Het afgelopen jaar zie je overal verschijnen en in verschillende designs. Wij kregen een babynestje inclusief matchende bandanaslab van pippelot waar onze dochter fijn in slaapt naast me in bed als ik even uitrust of wanneer ze in de box ligt. Het zorgt ervoor dat de baby een eigen plekje heeft en beschermd lig. Wel is het belangrijk dat je altijd toezicht houdt op je kindje dat het zich niet omdraait in de opstaande rand. Klik hier voor meer informatie over veilig slapen.

4. Naïf babyverzorging

Eerder schreef ik al over de fijne producten van Naïf babycare, en nog steeds gebruik ik de producten hiervan voor mijn dochter en nu ook voor de baby. Zonder kunstmatige ingrediënten, voor een gevoelig huidje. En omdat je de baby zoveel knuffelt geniet je extra van het lekkere geurtje wat zo kenmerkend is aan deze producten. Ook heel makkelijk om te vragen aan je kraamvisite als je niet weet wat voor cadeau je wilt, je kan hier nooit genoeg van hebben.

5. Alimrose knuffel

Deze knuffel kwam ik tegen in de webshop van lovelylittleone en vond ik zo schattig!! Wij kochten het knuffelkonijn die wel 48 cm groot en zo mooi van kwaliteit is. Ik heb ze zelfs besteld om aan vriendinnen cadeau te doen. Dit wordt voor ons de knuffel om elke maand een foto bij te maken om te zien hoe ons kindje groeit.

6. Echt Hema.

De kleding voor kinderen bij de Hema vind ik altijd een succes. Betaalbaar en goede kwaliteit en zo kan je nog eens variëren voor die kleintjes. Deze zomerkleertjes kregen wij voor onze baby en zeg nou zelf, toch op en top zomers?? Hema is altijd een goed idee om even rond te lopen voor een kraamcadeau.

7. Ontbijt door Nobels brood.

Als verrassing een ontbijtje aan de deur krijgen in je kraamtijd is wel erg lekker hoor. Nobels brood bezorgt in Dordrecht en Zwijndrecht ontbijtjes aan de deur met hun mooie lelijke eend. Het ontbijt is vers en van goede kwaliteit. Zo’n ontbijtje maakt er in je kraamtijd wel echt een feestje van.

8. Draagdoek

Ik vind een draagdoek echt ideaal om met je kindje samen te zijn, maar toch je handen vrij te hebben. Of je nou iets in het huis wil doen, wil wandelen of met twee handen je tijdschrift met een kopje koffie wilt drinken, het kan makkelijker als je je baby niet vast hoeft te houden. Ik heb de linnen draagdoek in de mooie kleur mintgroen (kijk ook even op marktplaats want daar staan ze vaak als nieuw op) en gebruik hem bijna dagelijks.

9. Champagne !!!

Negen maanden lang heb je een baby gedragen en daarbij is alcohol absoluut een no go. Hoe leuk is het om de geboorte van je kindje te vieren met een goed glas (of slokje) champagne. Ikzelf wilde heel graag een lekkere roze champagne samen met mijn man drinken om het bijzondere moment van de geboorte van onze dochter te vieren.

10. Maaltijden door vrienden en familie.

Niks lekkerder als je even niet na hoeft te denken over het eten. In je kraamweek is de kraamzorg er om te zorgen voor jou en de baby en eventueel je andere gezinsleden. Maar net voor het avondeten gaat ze vaak wel naar huis en dan is het fijn als je een maaltijd klaar hebt zodat het spitsuur enigszins makkelijk verloopt. Wij kregen van vrienden een heerlijke quiche, zo op te warmen in de oven. Ouders brachten een ovenschotel of kwamen koken (neem dat aanbod aan, je wordt er blij van, en vraag eventueel ijzerrijk eten als spinazie). En in aanloop naar de bevalling maakte ik zelf vaak een portie meer en vroor dat in zodat we genoeg variatie hadden in de weken na de bevalling.

Hebben jullie nog tips voor leuke en originele kraamcadeaus, laat het dan weten en deel dit met alle aanstaande of kersverse moeders.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*