Tenerife – zonvakantie tips

Tenerife – zonvakantie tips

Tenerife

Tenerife is het grootste eiland van de eilandengroep de Canarische eilanden. De eilanden behoren tot Spanje maar hebben hun eigen echte Canarische cultuur. Het toerisme is er groot, waardoor er een grote boulevard langs de zuidelijke westkust is opgebouwd met veel leuke winkeltjes en restaurantjes om door heen te wandelen. In de winter is het er rustig qua toeristen en kan je je vrij bewegen over het eiland; wandelend, fietsend of met de auto. Tui biedt extra luxe en service aan voor Nederlanders met hun concept ‘time to smile‘ waarbij je kunt genieten van een zonvakantie en er ook genoeg ruimte is voor privacy.

Tip 1 – de Teide

Tenerife staat bekend om zijn grote vulkanische berg de Teide die in het midden van het eiland ligt. Dit berglandschap met mooie rotspartijen is zeker de moeite waard om te bezoeken. De kabelbaan lift kan druk zijn, maar ga je aan het einde van de middag net voor sluitingstijd dan is het er rustig en kan je met weinig wachttijd gelijk naar boven. Bedenk wel dat er bovenin sneeuw kan liggen en het dus koud kan zijn.

Tip 2 – Sterrenhemel

Een leuke en super mooie excursie om te doen is Teide by night. De gids vertelt over het eiland en de mensen op Tenerife waardoor je veel leert over de plek waar je bent. Je gaat naar de zonsondergang kijken met een warme deken en champagne, waarna het tijd is voor lekkere tapas. Het mooiste van de excursie is de mooie sterrenhemel die je te zien krijgt aan het einde van de avond. Op Tenerife vind je de mooiste sterrenhemel, omdat je boven de wolken zit, er geen vliegverkeer is en je bij de evenaar zit. De meeste sterrenbeelden komen voorbij en we hebben zelfs de planeten Mars en Venus kunnen zien :). Geweldige ervaring om mee te maken.

Tip 3 – Op het water

Ga zeker even het water op in Tenerife. Er zijn kleine walvissen (even groot als dolfijnen) te zien en daarnaast gaan sommige boten ook richting Los Gigantos, een mooie grote klif aan het water welke echt gigantisch is. Naast meevaren met een boot kan je ook zelf het water op met een surfplank. Bij het stadje El Medano is een mooie baai met veel wind waar je heerlijk kunt windsurfen en kitesurfen.

Tip 4 – Masca

Een mooi en goed te bereiken stadje is Masca gelegen in het noordwesten midden in het berglandschap van Tenerife. Dit stadje is het beste te bereiken in de ochtend en kan gecombineerd worden met in de middag een tocht naar de Teide. Neem heerlijk je lunch mee en geniet van het bergachtige landschap bij Masca. Er zijn ook wandelpaden rondom het dorp voor de liefhebber.

Tip 5 –  Eten

Let op: gezien Tenerife zo toeristisch is hebben ze een manier gevonden het eten zo snel mogelijk te brengen. Dit doen ze door het eten al klaar te maken en net voor het opdekken deze schotel op te warmen. Het meeste eten is dus niet vers klaar gemaakt. Een tip bij Playa de las americas is het restaurant Sebastian, waar alles wel vers wordt klaar gemaakt. Vooral de citroen merengue taart is echt aan te raden :). De lokale bevolking is te vinden bij een retaurant(snackbar) Oasis in het stadje Adeje, waar ze kip met patat serveren.

Een hele fijne zonvakantie in Tenerife! Heb jij nog leuke tips voor Tenerife laat het me weten.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*