Weekendje naar Amerika
Bron: Wikipedia

Weekendje naar Amerika

Wie zegt dat een trip naar Amerika meteen weken moet duren? Een weekendje weg naar Amerika? Waarom niet! Ik heb het vorig jaar gedaan en zal je vertellen hoe jij er een topweekend van maakt. Een leuke locatie om een weekendje naar toe te gaan is Washington D.C. Je kunt hier ontzettend veel zien en naar veel leuke plaatsen toegaan.

Wanneer ga je erheen?


Maar wanneer doe je zoiets? Ik zeg je: Pasen. Het is de tijd dat je net die extra vrijdag en maandag hebt, en daardoor een weekendje weg naar Amerika kan zonder last te hebben van de extra tijd die je nodig hebt om er te komen met het vliegtuig.
Nog een voordeel: het is daar dan lente en de kans op goed weer is behoorlijk groot.  Nóg een voordeel (nee denk je dat kan niet, er kan niet nog een voordeel zijn. Nou ja toch wel!) in deze tijd wordt er in Washinton D.C. o.a. de lente gevierd! Dit wil zeggen dat er leuke activiteiten zijn, zoals overal om je heen vliegers (Blossom Kite Festival), en er een leuke sfeer in de stad heerst waarbij iedereen buiten is.

Wat is er te zien?


Wat ga je bekijken in Washington D.C.? The Mall. Het is een groot groen grasveld en het ligt in Washinton D.C. Een grasveld? Ja, een grasveld. Aan dit grasveld liggen namelijk alle grote, belangrijke en interessante gebouwen van Washinton D.C.!
Dit is hoe het eruit ziet:
41
Zoals je misschien al ziet liggen hieraan het witte huis gelegen, het congres, het Washinton monument, Abraham Lincoln memorial, grote musea zoals het Smithsonian en American History museum en nog veeeel meer!

Belangrijk is wel dat je keuzes maakt want in 1 dag krijg je bij lange na niet alles te zien.

Extra tip

Om je weekend nog interessanter te maken en nog meer te zien:
Wat ik gedaan heb, is dat we op de zondag op en neer zijn gereden naar New York. Dat klinkt als gekkenwerk, maar valt eigenlijk best wel mee. Als je de Amtrek (Acele Express) neemt, doe je 3 uur over de reistijd heen, en 3 uur over om terug te komen. Dus vertrek je een beetje vroeg en ga je niet al te vroeg terug, heb je een hele dag om alles in New York te zien. Waar ook Pasen wordt gevierd en je dus weer die leuke sfeer mee krijgt.

Lijkt het jullie iets? Of hebben jullie nog leuke tips voor in de buurt of in Washington D.C.?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*