DIY Adventskalender

DIY Adventskalender

Wie kent ze niet, de adventskalenders? In de decembermaand krijg je elke dag een chocolaatje of cadeautje uit het vakje van de dag. Maar ik was natuurlijk weer eigenwijs, ik heb weer wat in mijn hoofd en kan het niet laten om er zelf één te maken. En achteraf gezien: Zeker goed te doen!

AdventskalenderNodig voor de Adventskalender

 • enkele ochtenden tijd
 • een grote lap stof, naar eigen smaak
 • 24 zakjes
 • 2 haken van de HEMA
 • een houtje om het aan op te hangen
 • een naaimachine of handige moeder met naaimachine.

Werkwijze

 1. Maak de grote lap stof netjes op maat. Werk ze aan de randen af en maak lusjes aan de bovenkant.
 2. Situeer de zakjes op de lap stof en naai deze vast, De linnen zakjes die ik gebruikt heb zijn te koop bij natuurlijkkadootje.nl.
 3. Plak met textiellijm de houten schijfjes op de zakjes. Mijn zoon wilde graag helpen en heeft de cijfers erop geschreven. Op dit punt moest mijn perfectionistische ik even slikken. Mijn perfecte beeld van mijn adventskalender heeft dus moeten wijken (mijn oorspronkelijke idee was om met de kalligrafeer stift de cijfers erop te schrijven).
 4. Dan het leukste gedeelte: vul de zakjes met cadeautjes. Deze cadeautjes waren bij mij de oorsprong voor het maken van de adventskalender. Ik ben namelijk op een site terecht gekomen waar je lego-onderdelen kan kopen (ik zocht één onderdeel voor mijn zoon). De vrouw in mij kwam naar boven en ik geloof dat ik voor 3 jaar genoeg heb aan cadeautjes, zulke grappige en leuke dingen kwam ik tegen en allemaal voor maar een paar cent!
 5. De cadeautjes pak ik in en hang ik met een lintje met labeltje met letter (S voor Simon en J voor Juliet) in het zakje. Zo trekken de kinderen aan hun eigen labeltje, komt hun cadeautje eruit en voorkom ik dat de zakjes uitscheuren door graaiende handjes.

Adventskalender naar eigen smaak

AdventskalenderIk heb het redelijk rustig gehouden, omdat de kerstversiering je huis vaak toch al zo vol maakt. Maar je kan het zo gek maken als je zelf wilt:

Een stukje stof met veel sterren? De stof in de vorm van een kerstboom? Verschillende gekleurde zakjes?Het mooie van het zelf maken, is dat je het geheel kan aanpassen naar je eigen smaak.

Laat je me weten hoe jouw adventskalender eruit ziet?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*