IJshotels

IJshotels

De zomer is helaas weer voorbij en we gaan nu weer de winter maanden tegemoet. Het gezellige knusse seizoen met de heerlijke feestdagen staat weer voor de deur.  Ben je fan van de winter en doet kou jou niet zoveel? Dan moet je echt eens een nachtje in een ijshotel proberen. Er zijn in de wereld verschillende ijshotels waar je kan overnachten in normale tot luxe ijskamers. Dit is een bijzondere ervaring en vast eentje die nu ook bij jou op de bucketlist wordt bijgeschreven. We zullen een aantal ijshotels voor je beschrijven. Wist je dat je zelfs in Nederland in een ijshotel kan slapen?

IJshotel Zwolle

Het IJshotel Lumen in Zwolle is eigenlijk onderdeel van het ijsbeelden festival, wat elk jaar plaats vindt in het centrum van de stad. Hier komen dan tientallen kunstenaars vanuit heel de wereld werken aan verschillende ijssculpturen. Voor het maken van de unieke en fantastische beelden gebruiken de “carvers”verschillende soorten materiaal als kettingzagen, beitels, hamers en strijkijzers. Het ijsfestival heeft elk jaar een apart thema. Vorig jaar was het thema de sprookjes van de gebroeders Grimm.

IJshotel Zwolle

Bron: http://www.ijshotellumen.nl/

IJshotel Zweden

Ook in Zweden hebben ze een ijshotel. Dit hotel is ook pas nog in het nieuws geweest, omdat het ijshotel voorzien gaat worden van brandalarmen. Dit klinkt misschien raar, maar er zijn in het hotel wel een aantal dingen die zeker vlam kunnen vatten. Hierbij kun je denken aan kussenslopen, bedlakens en rendierhuiden. Veiligheid staat natuurlijk altijd voorop. Vanaf december tot en met April kun je in dit ijshotel in Zweden een nacht boeken.

ICEHOTEL, Jukkasjärvi, konstkatalog 2012/2013.

Bron: http://www.icehotel.com

IJshotel Roemenie

Roemenie heeft ook een ijshotel en dit hotel bevindt zich in de gebergte.  Het is gelegen tussen de toppen van Fagarasgebergte op een hoogte van ruim 2000 meter. Het Hotel is gebouwd door de lokale mensen. Een nacht in dit hotel kost ongeveer 120,- Euro. Meer informatie kun je vinden via IJshotel Roemenie.

Ijshotel Roemenie

Bron: http://www.icehotelromania.com  

IJshotel Noorwegen

Noorwegen heeft meerdere ijshotels, maar we kijken even naar het ijshotel wat gelegen is in een attractiepark. Het hotel heet ijshotel Hunderfossen. Dit attractiepark veranderd in de winter in Hunderfossen winterpark vol gave winterse activiteiten als ijsbowlen, een arrenslee tocht, sneeuwraften en nog vele andere leuke activiteiten. Om je verblijf compleet te maken kun je dus overnachten in het bijbehorende ijshotel.

ijshotel Noorwegen

Bron: http://www.vinterparken.no/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*