Weekendje naar Rome

Weekendje naar Rome

Rome

Weekendje weg, aanrader is om naar Rome te gaan. De hoofdstad van Italië met zijn rijke geschiedenis, vele mooie kerken, het vaticaan en lekker eten. Het centrum is groot, mijn tip is dan ook om een Metro kaartje te kopen voor 48 uur. Om even rust te hebben van de vele toeristen en mensen massa’s raad ik aan naar Villa Borghese te gaan. Dit grote park is prachtig om te zijn en je kan er fietskarretjes huren om het park rond te gaan. In het Park ligt Galleria Borghese, een van de beroemdste en kleinste museum van de wereld. Om hier naar binnen te kunnen gaan dien je bij aankomst langs te gaan en een kaartje te kopen voor twee dagen later of via internet te reserveren.

Er zijn eigenlijk 2 kanten van Rome:

Oud-Rome

rome-3Rome is een oude stad met veel geschiedenis. Zo zijn er de talloze kerken die er te vinden zijn met als grootste de Sint Pieter te vinden in het kleinste land het Vaticaan. Een aanrader van mij is de kerk San Clemente.  Deze kerk is gebouwd op een vroeg-christelijke kerk en nog ouder en dieper de grond in is te vinden dat er zelfs een tempel basiliek heeft gestaan. En dit alles in 1 gebouw waarin je dus steeds dieper en steeds verder terug in de tijd reis. Wat je natuurlijk niet kan missen is het Colosseum en de keizerlijke fora. Samen met Palatijn vormen deze 3 bezichtigingen het oude Rome in 72-80 n. C. Een tip van mij, koop je kaartje bij Foro Romano voor alle bezichtigingen, zodat je niet in de lange rij bij het colloseum hoeft te staan, wees er echter wel op tijd bij. Verder was het super gaaf deze tocht te doen met een audio en/of video guide zodat het ook begrijpelijk is wat al die oude pilaren zijn geweest.

rome2Nieuw-Rome

In Rome zijn verschrikkelijk veel leuk Air B&B‘s te boeken. Check wel de recensies en of je dichtbij een metrostation zit. Bij Santa Maria del Popolo is een plein waar verschillende evenementen worden gehouden. Als je het plein oversteekt naar Via del Babuino vind je tal van leuke, chique winkels met lekkere restaurantjes. Tip van mij is het veganistische restaurant Margutta RistorArte die te vinden is in de zijstraat Via Margutta. Wil je na het eten nog genieten van het Nieuwe Rome, ga dan naar de wijk Trastevere met de leukste en hipste uitgaansgelegenheden.

Heb jij nog meer leuke tips voor in Rome,laat het me weten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*