Verjaardagsslinger

Verjaardagsslinger

Babykleren die mijn kinderen het eerste moment aan hadden. Dat bijzondere t-shirt van mijn zusje uit Amerika. De babygordijnen waar ik goede herinneringen aan heb. Een lakentje van vroeger toen ik klein was. Of dat ene mooie stofje van de markt op vakantie. Al deze spulletjes lagen bij mij op zolder om bewaard te worden, ik kon er echt geen afstand van doen. Maar op zolder in een zak worden ze ook niet veel gezien en gaan ze langzaam vergeten worden. Ik wilde er iets mee doen, maar wat. Tot er op een bepaald moment een lampje branden: ik ga er een verjaardagsslinger van maken, dan zie ik 2 keer per jaar (ik heb 2 kinderen) alle mooie stofjes en komen alle leuke herinneringen ook weer boven.

Werkwijze

 1. Verzamel alle stofjes bij elkaar die je wilt gebruiken. Of kijk voor mooie stofjes op marktpverjaardagsslingerlaats.
 2. Leg een stofje dubbel met de goede kant naar binnen
 3. Naai of borduur er een grote “V” op (afhankelijk van hoe groot je de vlaggetjes wilt hebben).
 4. Draai de vlaggetjes binnenstebuiten, zodat de goede kant voor is.
 5. Kies/ koop een mooi stofje voor de “lijn”.
 6. Naai alle vlaggetjes aan de lijn met een tussenruimte die even breed is als het vlaggetje.

Tips

 • Het kost wel even wat tijd, maar door de stappen is het gemakkelijk is kleine momenten op te delen. Je kan het gemakkelijk even weg leggen om later het werkje weer op te pakken.
 • Ook kan je de hulp inroepen van je moeder of een vriendin als je net als ik (nog) niet zo handig bent met de naaimachine.
 • Om toch wat orde in alle verschillende stofjes te brengen, heb ik de vlaggetjes op kleur gesorteerd en aan de lijn genaaid.
 • Probeer om alle stofjes dezelfde vorm te geven, dan komt het extra mooi en professioneel over.
 • Enkele babykleren kregen bij mij een andere vorm, maar de hoogte blijft hetzelfde, ook dit geeft wat rust in het geheel.
 • Kom je later nog stofjes tegen die je wilt bewaren, dan kun je gemakkelijk de slinger langer maken en de stofjes toevoegen.

Hebben jullie ook wat leuks gemaakt met de stofjes op zolder? Laat het ons weten!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*