Pistache sinaasappel kwarktaart

Pistache sinaasappel kwarktaart

DSCN8296Recepten die niet kloppen

Soms heb je van die recepten die voor geen meter kloppen. Dan staat er een ingrediënt in de lijst, maar komt hij niet in de uitleg voor of precies andersom. Heel frustrerend als je alle ingrediënten van de lijst net heb gekocht. Of ook leuk als er 3 keer een verschillende hoeveelheid suiker in de ingrediëntenlijst voorkomt, maar niet duidelijk wordt wanneer je welke hoeveelheden moet gebruiken.  Dat laatste had ik met dit recept, alles stond achter elkaar in de lijst. Bovendien stond er in de beschrijving nog een extra keer suiker. Zo vervelend. Speciaal voor jullie heb ik het kloppend gemaakt, want is hij is te lekker om voorbij te laten gaan!

Resultaat

Het resultaat was weer heerlijk en de buren en vrienden waren er ook erg over te spreken. Niet te zoet, heerlijk fris en niet zo zwaar als dat hij eruit ziet. Met gemak heb ik 2 stukjes naar binnengewerkt, ik kon het niet laten. Wel heb ik naar aanleiding van het resultaat een aantal tips:
* De slagroom die opgeklopt wordt, moet best wel stijf opgeklopt worden, mijn taart was nog wat te slap. Je zou ook kwark kunnen gebruiken (i.p.v. dikke yoghurt) om de taart wat steviger te maken.
* De taart moet minstens een nacht in de koelkast en direct uit de koelkast smaakt hij ook het beste. Dus laat hem tussendoor ook lekker in de koelkast staan.
* Als de bodem in de oven staat, even wachten voordat je verder gaat en laten afkoelen voordat je verder gaat. Ik ging gelijk door, maar mijn bodem was nog niet afgekoeld en mijn slagroom yoghurtmengsel moest ik laten staan voordat ik verder kon.
* Gebruik een sinaasappel met lekkere sappige schil, want de rasp van de schil voegt veel smaak toe aan de taart.

Recept “Pistache sinaasappel kwarktaart”

Ingrediënten

Voor de bodem

Pistache amandel bodem60 gr. gemalen amandelen
60 gr. gemalen ongezouten pistache noten
120 gr. suiker
25 gr. bloem

125 gr. eiwit
75 gr. suiker

Voor de bovenlaag

4 witte gelatine blaadjes
rasp en sap van 1 sinaasappel
60 gram suiker

60 gram suiker
600 ml slagroom
500 ml dikke Griekse yoghurt

Garnering

3 eetlepels grof gehakte ongezouten pistachenoten

Overig

Spingvorm 24 cm (26 cm kan ook, maar kleiner niet)

Bereidingswijze

Pistache sinaasappel kwarktaartMeng de eerste 4 ingrediënten door elkaar. Klop het eiwit met de 75 gram suiker tot Pistache sinaasappel taarthet sneeuw-wit is en er pieken ontstaan. Spatel het notenmengsel erdoor. Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg een stuk bakpapier op de bodem van de springvorm van 24 cm. en klem de rand eromheen. De rand evt. invetten, maar dat maakt voor deze taart niet veel verschil. Giet het deeg voor de bodem erin en bak dit af in ca. 20 a 25 minuten. Laat deze afkoelen.

Week de gelatine 5 minuten in koud water. Verwarm de sinaasappelsap met 60 gr. suiker op laag vuur en roer tot de suiker opgelost is (dat is vrij snel). Haal de gelatine blaadjes uit het water en los dit op in het hete sap. Neem de pan van het vuur.

Klop de slagroom met 60 gr. suiker (goed) stijf, roer de yoghurt erdoor. En vervolgens het sap en de rasp. Schenk het yoghurt mengsel over de bodem in de springvorm en zet deze minimaal een nacht in de koelkast. Garneer met de grof gehakte pistache nootjes.

Laten jullie mij weten wat je ervan vindt? Ik ben benieuwd!

2 comments

 1. Moet de rasp ook verwarmt worden samen met de sap?

  • Beste Melody,

   Wat leuk dat je het recept gaat uitproberen.
   De rasp van de sinaasappel hoeft niet mee verwarmt te worden. Deze voeg je pas bij de laatste stap toe, zodat de smaak ervan het beste behouden blijft.
   Veel maak en smul plezier. Laat je me weten wat je ervan vindt?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*