Beautytips op de camping

Beautytips op de camping

Op de camping is het vaak een hele opgave om de uiterlijke verzorging bij te houden. De douches gaan vaak op een timer uit en het is niet altijd even schoon. Toch is het erg fijn als je geschoren benen hebt en er verzorgd uitziet. Daarom zijn de volgende tips erg handig!

Ruimtebesparing in toilettas

Koop kleine flesjes en potjes en vul vanuit de grote fles thuis. Scheelt een hoop ruimte in de tas en geld! Een tip om te bekijken is hoe je je koffer het beste kan inpakken.

Voeten

Zorg dat je voeten helemaal kant en klaar zijn voordat je met vakantie gaat. Smeer je voeten af en toe in, maar probeer bijvoorbeeld niet je nagels opnieuw te lakken. Doe een nagellak op de nagels die de gehele vakantie mooi blijft. Het eelt kan je af en toe bij vijlen met een eeltvijl.

 

http://img.allw.mn/content/2013/09/12215149_6384.jpg

 

Make-up

Doe niet teveel make-up op. Het ziet er erg onnatuurlijk uit en is totaal niet praktisch. Vooral oogmake-up mag lekker naturel zijn. Uitgelopen mascara in het zwembad is een echte ”no go”!

Harsen

Een optie is om je bikinilijn en evt. oksels te (laten) harsen. Dit scheelt aanzienlijk veel tijd onder de campingdouche en voorkomt ook bultjes. Die bultjes ontstaan voornamelijk op de bikinilijn, vanwege schurende zwemkleding i.c.m. het vaak scheren. Scheer ook niet meer dan één keer op hetzelfde stukje huid.

Gezichtsverzorging

Gebruik gewoon zonnebrandmelk als dagverzorging of een dagcreme met een zonnefactor, maar niet allebei. Anders wordt het een dikke laag op je gezicht en dat kan erg glimmen. Je huid wordt er ook te vet van en daardoor krijg je sneller een onrustige huid.

Conditioner

Gebruik een leave-in conditioner. Scheelt weer tijd onder de douche! Om de paar dagen kan je een haarmasker gebruiken voor de intensieve verzorging.

Fohnen

Fohn desnoods alleen je pony en het ergste nat eraf, maar laat voor de rest natuurlijk opdrogen. Is het snel pluizig, doe dan een losse vlecht of knot in je haren als het bijna helemaal droog is.

Douche tas

Gebruik een waterdichte douchetas met een handvat (bij voorkeur met rits). Gebruik deze alleen om mee te douchen. Scheelt een hoop gedoe,want alles heb je meteen bij elkaar liggen en neem je zo mee naar het sanitairgebouw. Heel handig is dat je de tas op kan hangen en alles zo schoon blijft.

 

https://dm.victoriassecret.com/product/760x1013/V322697.jpg

Parfum

Je kan erg snel huidirritaties krijgen van parfumgebruik in de zon. Daarom vind ik ‘fragrance mist’ erg handig. Vrij goedkoop in vergelijking met parfums en spray je over je kleren en haar heen. Ideaal om je even op te frissen (en na toiletbezoek!). Sinds kort heb ik de fragrance mist ‘Sheer Love’ van Victoria’s Secret, die ruikt heerlijk!

 

Hebben jullie nog beautytips voor op de camping?Laat het ons weten door hieronder te reageren!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*