Koningsdag 2015 in Dordrecht

Koningsdag 2015 in Dordrecht

Koningsdag 2015 komt eraan en het is dit jaar in onze eigen stad Dordrecht!!! En wat is er nou leuker dan van Dordtenaren te horen waar je nou echt heen moet gaan op deze feestelijke dag. Wij vertellen het je en hopen dat je hierdoor naar onze mooie stad Dordrecht komt, want het is echt de moeite waard om de stad en het Koninklijk paar in het echt te bewonderen.

station Dordrecht koningsdag

station Dordrecht koningsdag

De optocht met het Koninklijk paar

Het is een druk programma en het Koninklijk paar Koning Willem Alexander en Koningin Maxima zullen van 11.00 uur tot 13.15 uur in Dordrecht zijn.
De feestelijke optocht begint met de Grande Parade van boten en schepen op het Dordtse drierivierenpunt aan het Groothoofd. Hoewel het Groothoofd in Dordrecht normaal gesproken een prachtige plek is om op het terras te gaan zitten en over het water te kijken, verwacht ik dat het er met Koningsdag erg druk zal zijn en je beter verderop op de route kan gaan staan wil je het Koningspaar zien. Na 13.30 treden op het Groothoofd verschillende live bands op zodat je toch van de sfeer daar kan proeven met een lekker drankje in je hand.

Het programma van Koningsdag 2015

Er is in Dordrecht een uitgebreid activiteitenprogramma voor elk wat wils. Zo is er het welbekende Dancetour waar van 16.00 – 21.00 uur verschillende DJ’s als Sidney Samson en Partysquad draaien. Als je van plan bent hier heen te gaan, ga dan wel om 14.30 wanneer het terrein open gaat. Mijn ervaring is dat het snel vol is en dat je dus niet meer het terrein op komt. Wel is het een gratis evenement.
Ook andere muziekliefhebbers kunnen terecht in Dordrecht op de bekende pleinen Statenplein en Scheffersplein, waar ook verschillende terrassen en tentjes zijn om gezellig een drankje te doen.
In de avonduren gaat de gezelligheid gewoon door bij de verschillende café’s aan de waterkant van Dordrecht. Bij Merz in de Kalkhaven is er Live muziek en later zijn er DJ’s. Iets verderop zit Finn’s vlakbij de Grote Kerk van Dordrecht en ook De Kazerne die zelfs een Dancetour Afterparty hebben, waar je terecht kan voor gezelligheid om Koningsdag 2015 te vieren.

Bereikbaarheid Dordrecht met Koningsdag

Als je uit de buurt van Dordrecht komt of er woont dan zou ik zoveel mogelijk proberen te voet of met de fiets te komen. Ook met de bussen van Arriva kan je gratis naar de binnenstad. Voor mensen die verder wonen maar wel met het openbaar vervoer kunnen komen, is de trein het makkelijkst, aangezien je vanaf het mooi versierde Centraal Station Dordrecht zo de stad in loopt en gelijk in het feestgedruis terecht komt.
Voor diegene die met de auto komen is parkeren aan de rand van de stad goed aangegeven en kan je met pendelbussen naar het centrum van Dordrecht.

icoon koningsdag Dordrecht

icoon koningsdag Dordrecht

Laten we van Koningsdag 2015 in Dordrecht een mooi feestje maken en helemaal uit ons dak gaan op de verschillende mooie plekken die Dordrecht biedt.
Overal in Dordrecht prijkt het symbool van een grote kroon voor Koningsdag 2015 waar je mee op de foto kan gaan.
Plaats deze op Twitter of Facebook met #koningsdagdordrecht.
Gaan jullie ook? Laat ons weten wat je gaat doen of hebt gedaan! En plaats je foto van koningsdag in Dordrecht ook op onze facebook pagina.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*