High tea

High tea

High Tea met vriendinnen

Voor een High Tea kan je naar een restaurant gaan en alles uitbesteden. Je hebt dan alle aandacht voor elkaar om lekker te kletsen. En te smullen natuurlijk. Het is dan altijd een verrassing wat je voor hapjes krijgt. Als je een restaurant uitzoekt kijk dan ook of er recensies zijn op internet of vraag eens rond in je vriendenkring. Ik heb meegemaakt dat een restaurant zich er makkelijk vanaf maakt. Er lagen goedkope bonbons en meer kant en klare hapjes die je gewoon in de supermarkt kan kopen. Het was gezellig, maar een culinair hoogstandje zeker niet. Maar ik heb ook heerlijke high tea meegemaakt waarvan de hapjes nog warm waren omdat ze net afgebakken waren, erg lekker. En qua prijs verschillen ze bijna niet. Rond de 20 Euro per persoon is een prijs waar je wel ongeveer van uit moet gaan.DSCN7510

Afspreken

Je kan ook samen met vriendinnen afspreken en de taken verdelen. Dan maakt iedereen thuis iets lekkers en neem dit mee naar het huis van een vriendin. Het is wel handig om hier vooraf contact met elkaar te hebben, zodat jullie niet allemaal met hetzelfde aankomen. En zodat het aantal zoete en aantal hartige hapjes goed in balans zijn. Zorg er dan ook voor bijzondere lekkere thee. Je kan makkelijk kiezen voor allerlei smaakjes uit de supermarkt, maar leuker, bijzonderder en lekkerder is het natuurlijk om naar een speciale thee winkel te gaan en je te laten informeren over verschillende soorten thee. Vaak kunnen zij je ook informeren over welke thee past bij welke hapjes. Zo heb je alles heerlijk op elkaar afgestemd. Thee op tafel, hapjes op tafel en smullen maar.

Uitgebreid

Eigenlijk is deze bovenstaande manier nog het makkelijkst en zo doen restaurants het vaak ook. Maar officieel heeft een high tea verschillende gangen, waarbij telkens kleine hapjes bij een bijzondere thee geserveerd worden. Vaak wordt dan begonnen met de hartige hapjes en als laatste worden de zoete hapjes geserveerd. Als je je gasten echt wilt verrassen, vraag je ze niet om iets te maken en mee te nemen. Het makkelijkst is om de dag van te voren vrij te houden en veel hapjes van te voren klaar te maken. Maak het jezelf ook niet ginkelduin_058te moeilijk en haal ook een gedeelte kant en klaar uit de winkel in huis. Je kan heerlijke hapjes bij de patisserie halen, die ook bijzonder en lekker zijn. Nog een optie is om je bezoek er op een andere manier erbij te betrekken. Ga gezellig samen in de keuken staan. Bijvoorbeeld elke gang met een andere gast, zodat je gezellig met iedereen de kans krijgt om te kletsen. Want ook tijdens het bakken kan je het gezellig maken. Dit is een uitgebreide manier van High teaen en een heerlijke verwendag voor iedereen.

Waar je ook voor kiest, zorg dat je niet te veel ontbijt en niet luncht, zodat je van elke soort hapje kan proeven. Heb jij nog meer tips en trucs voor ons? Veel plezier en eet smakelijk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*