Stadsbranderij Dordrecht

Stadsbranderij Dordrecht

Ik schreef laatst over mijn zoektocht naar lekkere koffie en ik heb weer een fijn adresje gevonden in mijn eigen stad! De stadsbranderij in Dordrecht heeft er sinds kort een winkel geopend waar je hun eigen gebrande koffie kunt proeven en kopen. Ik ging er langs om lekkere koffiebonen te halen en natuurlijk hun koffie te proeven.

De Stadsbranderij

In hun nieuwe zaak wat sinds eind 2015 in de mooie Vriesestraat van Dordrecht is geopend, zit De Stadsbranderij met hun proeflokaal voor hun eigen gebrande koffie. Naar mijn idee heel welkom, want in Dordrecht zat nog niet heel veel aanbod van verse koffiebonen waarmee je thuis lekkere koffie kan zetten. En het is gelijk ook een hele mooie zaak om even te zitten en te genieten van hun koffie, hun taartjes en heerlijke koeken en hun brede assortiment aan koffie, thee en chocolade.

heerlijke verse koeken

heerlijke verse koeken

Gebrande koffiebonen

Ik vind het leuk om te experimenteren met smaken koffie zodat je thuis wat variatie hebt om van te genieten. Ik mocht bij De Stadsbranderij een cappuccino proeven, want zo drink ik mijn koffie het liefst, van hun koffiebonen uit Cuba. Bas legde me uit waar zij de koffiebonen vandaan halen en hoe dat dan werkt. Het branden van de bonen gebeurt 1 keer per week op locatie, waardoor er altijd verse koffie verpakt is en gekocht kan worden. De koffiebonen zijn fairtrade, en als dat er niet op staat zijn ze direct-trade, wat betekent dat zij precies weten bij wie de koffie gekocht wordt zodat er een eerlijke handel ontstaat. Ook wel een prettige bijkomstigheid als je van je koffie aan het genieten bent. De Cubaanse koffiebonen heb ik er gehaald nadat ik de overheerlijke cappuccino geproefd had. Daarnaast had ik koffie van bonen uit Sumatra gehaald, omdat wij goede herinneringen hebben aan die plek en het toch fijn is om bij elke kop koffie thuis stil te staan bij dat mooie eiland.

de koffiebrander

de koffiebrander

Het is een leuke zaak van een enthousiaste ondernemer met hart voor koffie, en dat merk je. Als je koffie zoekt zou ik er zeker eens langs gaan. Zo kan je voor jezelf de lekkerste koffie in huis halen, of een leuk cadeaupakket samenstellen voor een koffieliefhebber.
Als jullie er ook zijn geweest, laat ons dan weten welke koffie je lekker vond, wellicht kan ik die ook eens gaan proeven.

coffee
 

One comment

  1. Leuk stuk over De Stadsbranderij! Via onze website is hun High Tea ook te reserveren. Ook een echte aanrader.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*