Eierkoeken bakken

Eierkoeken bakken

Ik koop ze heel vaak bij de bakker, op de markt of in de supermarkt, maar zelf had ik nog nooit eierkoeken gebakken.
Ik was nieuwsgierig of het nou makkelijk te maken was en of ik dat zelf ook kon, dus ik probeerde een recept uit en dat bleek een lekkernij dat ik het recept graag met jullie deel.

eierkoeken

Wat is een eierkoek?
Een eierkoek is een luchtige schotelvormige koek die veel in Nederland wordt gegeten, met name in Zeeland, daar doen ze er graag een laagje roomboter op. Een goudbruine koek gemaakt van eieren, suiker, en bloem en die sinds dieetgoeroe Sonja Bakker het als verantwoord tussendoortje bestempelde, een enorme comeback maakte.
De reden waarom het een verantwoord tussendoortje is, is omdat het geen vet bevat en suiker in een hoeveelheid die niet onverantwoord is, als je het tussendoortje met mate eet.

Traktatie van eierkoek
Ook voor kinderen is het een lekker tussendoortje en je kan er ook leuke traktaties mee maken. Gegarandeerd een succes omdat eigenlijk alle kinderen, mits geen glutenallergie, deze koek graag lusten omdat de koek wel een typische smaak heeft maar niet heel uitgesproken.
Ook vind ik de eierkoek een lekker hapje tijdens de paasdagen, een ei hoort er dan bij tenslotte.

Eierkoek recepteierkoek ingrediënten

  • 4 eieren
  • 200 gram suiker, of 160 gram en 2 zakjes vanillesuiker
  • rasp van 1 schoon geboende citroen
  • 200 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder

Oven voorverwarmen op 180 graden en de bakplaat met bakpapier bekleden. Dit recept is voor 12 eierkoeken en die bak je in 2 keer, namelijk 6 koeken per keer.
eiermengselKlop de eieren met de suiker met een mixer op de hoogste stand zeker 5 minuten
tot een luchtig mengsel. Roer door het eimengsel de citroenrasp, een snufje zout, de bloem en bakpoeder. Dit spatel je er rustig doorheen met een houten of rubberen lepel en dit doe je niet te lang om de luchtigheid van het mengsel te behouden. eierkoek op bakplaat
Schep 6 hoopjes op de bakplaat, houdt ruimte ertussen
want ze lopen iets uit.

Bak de eierkoeken in ongeveer 15 minuten goudbruin en gaar.

 

Heel makkelijk en lekker en je hebt de ingrediënten vaak gewoon in huis om ze te maken.
Laat me weten of je het ook geprobeerd hebt deze eierkoeken te maken en of je misschien andere ingrediënten ook goed kunt gebruiken, zo komen we samen tot het ideale recept voor deze heerlijke eierkoeken.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*