Harry Potter the Exhibition in Nederland

Harry Potter the Exhibition in Nederland

Ben jij net zo’n Harry Potter fan als ik, heb je de boeken gelezen en de films gezien. Dan is dit de plek om naar toe te gaan deze lente. Het is een tentoonstelling over de geweldige en vele filmdecors en beeldhouwwerken. Het is echt super leuk en makkelijk te vinden in Utrecht naast de snelweg. Let wel op om van te voren de kaartjes te kopen en het beste is in de ochtend te gaan, dan is het rustiger dan in de middag. Leuk om te doen van te voren is de films te kijken, om daarna in de wereld van Harry Potter rond te lopen bij de tentoonstelling.

Tip 1. Audiotour van Harry Potter the Exhibition

Een echte aanrader is de audiotour van ‘Harry Potter the Exhibition’. Voor maar 5 euro krijg je extra informatie van de mensen die achter de schermen hebben gewerkt bij de film. Je kan deze van te voren bestellen, op de tickets is een QR-code te vinden welke ook met behulp van je telefoon gescand kan worden.

Tip 2. Mandragora’s

Je komt binnen lopen bij de tentoonstelling en je zal op de achtergrond al het gekrijs van de mandragora’s horen. De mandragora’s dienen altijd verpot te worden om te groeien, til er eentje op om te kijken hoe mooi ze zijn gemaakt en hoe hard ze kunnen krijsen :).

Tip 3. Zwerkbal

Natuurlijk kan de sport Zwerkbal niet ontbreken bij de tentoonstelling. Super leuk om de kostuums te zien, je mag zelf ook proberen de Slurk door 1 van de drie ringen te gooien.

Tip 4. Hagrid’s huis

Dit is wel 1 van de leukste stukken van de tentoonstelling, net voor Hagrid’s huisje zie je scheurbek en met de audiotour hoor je een fantastisch verhaal over het maken en het liefhebben van dit mooie beest. Daarna ga je Hagrid’s huis naar binnen waar je kan gaan zitten op een reuzenstoel :). Na Hagrid’s huisje zal het verboden bos komen en de zwarte magie, het is er donker en spannend gemaakt. Het mooiste is al het beeldhouwwerk.

Tip 5. Winkelen

Op het einde zie je Dobby, mijn lieverlingskarakter van de boeken, stiekem staan naast een outfit van Perkamentus. Met z’n mooie grote ogen is hij de liefste huiself die je kan verzinnen. Het is dan ook niet voor niets dat er in de Harry Potter winkel een beker is te vinden van Dobby. Er zijn vooral veel t-shirts en gewaden te verkrijgen in de winkel, maar er is ook een hoek vol lekkers. Daar kan je smekkies in alle smaken en chocolade kikkers  vinden :).

Wij hebben er heerlijk van genoten, ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden. Heb je nog tips? ik hoor het graag in een reactie hieronder.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*