Sporten tussendoor
Bron: lefleefstijlcoaching

Sporten tussendoor

Sportschool

Sporten is niet voor iedereen weggelegd. Of dit nu hardlopen, Zumba of tennissen is. Je zal echt iets moeten vinden wat bij je past, wil je het goed kunnen volhouden. Want jezelf motiveren terwijl je op de bank zit (met de televisie aan) is voor niemand makkelijk. Natuurlijk heb je met een teamsport en bijvoorbeeld tennis altijd iemand die de stok achter de deur houdt. Maar bij de sportschool is dit helaas niet altijd het geval.

Zelf ben ik fan van BBB en Bodyshape. Ik hoef er lekker niet bij na te denken (geen ingewikkelde pasjes die je moet onthouden) en kan mijn gedachten lekker laten gaan over alle gebeurtenissen van de dag. Dit werkt voor mij heel ontspannen. De oefeningen zijn heel eenvoudig en kan je thuis ook doen en dat zette mij aan het denken.

Kort maar krachtig

In meerdere artikels (van onderzoekers van de McMaster University in Ontario en van Harley Pasternak, een bekende personal trainer van Hollywood-sterren) ontdekte ik dat korte oefeningen elke dag meer impact heeft dan twee keer in de week een uur sporten. Dus op momenten zoals tijdens het tandenpoetsen, voor het slapen gaan, bij het opstaan, tijdens het koken en op de bank voor de tv doe ik nu oefeningen om mijn spieren te verbeteren. Als ik er aan denk (moet ik eerlijk zeggen), want bij mij moet het ook nog een (goede) gewoonte worden. Dat kost tijd. Wie doet er met mij mee?

Oefeningen

Lunges

Lunges. Bron foto: womanshealthmag

Je voeten staan naast elkaar. Met rechts stap je naar voren en laat je je linker knie naar de grond zakken. Hou ook hierbij je rug recht. Vervolgens zet je met je rechtervoet en zet je deze weer naast de linker voet. Herhaal dit een aantal keer met dezelfde voet. Je zou het eventueel zwaarder kunnen maken met flesjes water in je hand (laat je armen gewoon naar beneden hangen). Na een minuut (of twee) wissel je van voet en doe je dezelfde oefening met de andere voet.

Bilspier & dij oefening

Sta rechtop met beide benen naast elkaar. Ga op links staan en gooi je rechterbeen naar achteren terwijl je tenen naar je toe wijzen. Doe dit een halve minuut en gooi dan hetzelfde been zijwaarts en train je binnenkant van je dijen. Na een minuut wissel je en doe je dezelfde oefening met je linkerbeen.

Squats. Bron foto: tumblr

Squats

Zet je voeten iets uit elkaar en zak door je knieën. Je hielen blijven op de grond en je armen gaan naar voren voor de balans. Probeer de tweede helft van de tijd nog een stukje dieper te zakken. Hou je rug recht (borst vooruit) en span je buikspieren aan. Hou dit één à twee minuten vol.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*