Duiken in Rotterdam

Duiken in Rotterdam

Ik was altijd al nieuwsgierig naar het duiken en heb samen met mijn broer een leuke en interessante duikcursus gevolgd. Na een heerlijke dag van kennismaking met het duiken ben ik helemaal uitgeteld op de bank gaan liggen. Was een top dag met als afsluiting een certificaat van voltooing van het PADI Discover Scuba Diving programma.

Top duikdagVorig jaar had ik mijn broer een introductiecursus duiken gegeven en deze is hij toen helemaal vergeten zelf in te plannen. Helaas was toen ook al de uiterste datum verstreken. Hier was ik natuurlijk wel een beetje chagrijnig van. Nu dit jaar heb ik hem dit weer cadeau gegeven en mezelf ook. Op deze manier had ik meer zekerheid dat het nu wel meer kans van slagen zou hebben. Na een datum geprikt te hebben was het dan zover.

Samen gingen we naar Souldivers in Rotterdam. Het was voor mij de eerste keer dat ik ging duiken en mijn broer had het 18 jaar geleden een keer met school gedaan. We wisten allebei dus niet echt wat we moesten verwachten. Daar aangekomen werden we heel vriendelijk door instructeur Menno ontvangen. Hij deelde ons mee dat we een privé dagje hadden, omdat we de enige twee waren die dag. Gaaf!

Souldivers RotterdamVoordat we echt het water in gingen was het belangrijk dat we eerst even de belangrijkste facetten van duiken leerde kennen. Zo legde Menno ons uit welke invloed de waterdruk op je heeft, hoe je kan ‘klaren’, hoe je duikuitrusting eruit ziet en natuurlijk ook de handsignalen. Dit is je enige manier van communiceren onder water. Menno stelde verder voor om een half uurtje te gaan duiken en daarnaast ook een half uur wat snorkel technieken te leren. Wat een luxe!

ZwembadIn het zwembad van Recreatiecentrum Oostervant was het water, qua temperatuur, prima te doen. We hadden dus het gehele bad voor ons zelf. Stapsgewijs gingen we steeds dieper en paste we alle opgedane kennis zo goed mogelijk toe. Het voelde onderwater net alsof je in slowmotion stand was. Ook de afstand en grootte van voorwerpen is heel anders, heel gek. Menno heeft toen ook nog wat onderwaterfoto’s van ons gemaakt, Thanks!

Duikmateriaal en speeltjesNa een succesvol half uurtje duiken gingen we over op het snorkelen. Hierbij ging het vooral om het leren van de hoekduik. Dit is een techniek waarbij je op een zo snel mogelijke manier zo diep mogelijk onder water komt met maximale behoudt van je lucht en minimale inspanning. We leerde ook om onderwater te blijven kijken, zodat je de mooie regenboogvisjes niet uit oog verliest. Na een duik bleef je dus onderwater kijken en blaas je al het water uit je snorkel. Na ongeveer 10 tot 15 hoekduiken waren we allebei wel aardig kapot.

Certificaat duikenNa alle uitrusting opgeruimd te hebben deden we nog een nabespreking bij Soul Divers. Hier kregen we nog een korte theorietoets die we moesten maken. Na deze succesvol te hebben afgerond kregen we een certificaat van voltooiing. Het bewijs dat we de PADI Discover Scuba Diving-progamma met succes hebben afgerond. Bedankt Menno voor de leuke dag en de foto’s.

Hebben jullie wel eens een proefduik gedaan? Zo ja? Wat is jullie ervaring? Ben je het nog van plan een keer te doen dan kan ik een bezoekje aan Souldivers zeker aanraden.

One comment

  1. Wat gaaf dat jullie dat samen hebben gedaan!!! En super foto 🙂

    Staat ook nog op mijn wensenlijstje. Klinkt top om dit in Rotterdam te doen als ik jou zo hoor!

    Fijne dag.

    Groetjes,
    Sanne (vriendin van Nanette)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*