Variatie cake

Variatie cake

Reden genoeg

Van mezelf mag ik nooit zomaar iets maken, want als ik lekkers in huis heb kan ik er nooit van af blijven. Ik heb dus alleen wat in huis als ik visite krijg of iets dergelijks. En omdat ik mijn figuur een beetje behouden is mijn tactiek, wat er niet is, kan ik ook niet opsnoepen.
Eigenlijk ben ik dus altijd op zoek naar een mooie reden. En nu tijdens het bakken bedacht ik dat dit blog een reden genoeg is om zo af en toe iets lekkers te brouwen. En dan beloof ik mezelf wel dat ik het grootste gedeelte zal uitdelen aan buren, vrienden en ander bezoek.

Variatie toepassen

Een eerdere keer heb ik het al gehad over variatie die je zelf kan verzinnen. Omdat afwijken van het recept voor mij ook vrij nieuw is, bedacht ik dat de basis vanillecake een goed begin is om te kijken wat ik kan veranderen aan het recept, zonder dat het gaat mislukken. Deze keer heb ik een schuddebuikjes cake gemaakt. Ik heb aan de basiscake 2 eetlepels koek en speculaaskruiden en 3 eetlepels schuddebuikjes toegevoegd. Natuurlijk heb ik het beslag even geproefd, want zo hoort dat toch (lees: dat is veel te lekker om te laten)? Om het toch voor shcuddebuikjes cakemijn gevoel wat gezonder te maken heb ik 25% minder suiker gedaan. En weet je wat? De cake is gelukt en smaakt heerlijk. Alleen de schuddebuikjes die in de mix zitten zijn gesmolten en komen niet echt tot hun recht. Volgende keer gebruik ik grote schuddebuikjes (lees: kruidnoten). En kan ik nu concluderen dat een cake niet zo snel kan mislukken en ik misschien zelf nog wat meer ervan af kan wijken?

Mogelijkheden

Nu moet ik eerlijk toegeven dat ik de schuddebuikjes niet zelf bedacht heb. Deze tip las ik op het pak van deze lekkernij. Dus deze cake is niet geheel mijn eigen idee. Maar nu ik erover nadenk, kan ik dan zelf ook iets verzinnen? De mogelijkheden zijn eindeloos, toch? Hagelslag is het eerste wat in mij opkomt, zal het lijken om chocolate chip koekjes? Bastogne koekkruimels, het water loopt al in mijn mond als ik erover nadenk. Oh blauwe of roze muisjes of mini marshmallows, hoe zou dat worden? Of hartig? Stukjes kaas , olijven of ham? Dat zal mijn wederhelft zeker waarderen. Hebben jullie nog leuke en vooral lekkere ideeën? Ik ben duidelijk voorlopig nog niet klaar met bakken.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*