Smokey-eyes workshop bij MENCO

Smokey-eyes workshop bij MENCO

We hebben allemaal wel eens een make-up advies bij de drogist gehad. Ook een kleurenadvies en de standaard regels voor make-up kun je vinden op youtube. Zelden heb ik echter zo’n persoonlijk advies gekregen van Pim Menco, een visagist die al op jonge leeftijd veel faam heeft verworven.

Blond en smokey-eyes?

Ik had me er van tevoren al helemaal niets van voorgesteld, omdat in mijn beleving blond haar en donkere oog make-up een absolute no-no is. Pim liet zien dat met een goede kleurenkeuze eigenlijk alles mogelijk is. Zoals: kies vooral geen donkere foundation, maar een kleur die dicht bij je eigen huidskleur ligt. Denk ook vooral aan opgaande lijnen, omdat neergaande lijnen ouder maken en een neerslachtige indruk geven. Dit houdt in: geen oogschaduw aanbrengen buiten de ooghoek / einde wenkbrauw lijn. Stem de kleur van je oogschaduw ook af op de kleur van je ogen.

menco1En hoe maak je jezelf mooi?

Heel makkelijk en heel toegankelijk is deze workshop zeker te noemen. Pim heeft geen supermodel waar hij mee werkt, maar vraagt iemand van de aanwezigen om model te zijn. Hij laat heel duidelijk zien hoe hij werkt en je mag er letterlijk met je neus bovenop staan. Ook als je jezelf zelden of nooit een uitgebreide make-up gunt, ga je hiervan genieten en merk je dat ook met weinig make-up je al mooie resultaten behaalt. En dat binnen ca 10 minuten, wat aan het begin van je werkdag ook goed te doen is. Mooi zijn is niet moeilijk. Gewoon wat trucjes van Pim leren en je ziet direct resultaat: high-lights en schaduwen op de juiste plaatsen aanbrengen geven een prachtig effect. Omdat je van dichtbij ziet hoe de professionele visagist werkt en het dan zelf ook direct mag kopiëren, leer je zoveel meer dan anders. Leeftijd speelt geen rol, want hij heeft voor elke leeftijd een goed make-up advies. Zelf was ik blij verrast om met mijn oudere huid tot zo’n mooi resultaat te komen. Het mooie strakke huidje van mijn beide dochters kreeg een mooie opkikker met de passende make-up en lippenstift. Pim weet van iedere vrouw de natuurlijke schoonheid te accentueren.menco2

Uiteindelijk liep ik naar buiten met meer adviezen dan ik had verwacht. Niet alleen de smokey-eyes, maar een volledig make-up advies, waar je voor zowel dag-, avond- als feest make-up iets aan hebt. Wat mij het meeste is bij gebleven is om de kleuren vooral altijd goed op elkaar af te stemmen en de meest gemaakte fout te vermijden: een foundation kiezen die donkerder is dan je eigen huid, want je krijgt dan altijd lelijke scheidingslijnen met je eigen huidskleur.

Een uitje met vriendinnen?

Deze workshop is heel laagdrempelig en bovendien erg gezellig om te doen. Vragen kun je alles en ook de niet gevraagde adviezen vliegen je om de oren. Voldaan en mooi stap je een paar uur later weer naar buiten. Laat me weten wat jij ervan vindt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*